nieuws   25 juni 2021     13 foto's
Felle strijd om de prijzen in de EK Poule

Honderd punten telt het verschil tussen de nummer 1 en nummer 125 van de EK Poule van de VV Reutum. De eerste prijs, een prachtig EK shirt hangt nu om de schouders van de trotse koploper Gerard Mensink. Mensman: “Leuk om na de groepsfase koploper van de poule te zijn. Veel voetbalkennis? Nee, vooral veel mazzel, geluk en toeval. Er is dus geen geheim van de smid. Daarom geen tip van mij voor een hoge score. Wel een tip voor de rode lantaarn drager Jan Olde Loohuis: Houd moed.”

Die raad neemt Jan ter harte. Zijn reactie: “ Ik heb de dartpijlknop ingedrukt en schiet maar eens in één keer raak met 51 pijltjes (of voetballen). Voor een goeie omhaal (de kenners weten dat dit het handelsmerk van Jan in de jeugd was) heb je ook wat geluk nodig, kwestie van vaak proberen en niet opgeven.”

Nou ja, een middagje kantinedienst op de Kottenbrei is erg gezellig en Mies, Lidy en Jürgen zijn daarvoor natuurlijk ook nog steeds kandidaat.

De organisatie van de EK poule kan zeer tevreden zijn over het aantal deelnemers en reken maar dat de onderlinge strijd groot is in de verschillende families, vriendengroepen en elftallen. Alles voor een goed voorspelde uitslag!

Tijn houdt de eer van de familie Droste hoog en heeft het stokje overgenomen van (oom) Marc uit Amerika. Tess is de grote kanshebber van de familie Olde Loohuis en haar papa kan een lekker bierpakket tegemoet zien als ze als hoogste eindigt en (tante) Marthe voor blijft. Je moet toch iets om de hele familie te enthousiasmeren voor de EK Poule van onze VV Reutum.

Op 11 juli weten we wie de winnaar van de EK Poule is en wie de mooie prijzen in ontvangst mogen nemen. Als we Mensman mogen geloven kan dat nog steeds iedereen zijn. Want zoals we weten heeft iedereen verstand van voetbal!

Het is natuurlijk geweldig dat onze Oranje Leeuwen de achtste finale hebben bereikt, tegen Tsjechië uitkomen en een grote kans hebben op een mooi eindresultaat.Een aantal leden van onze club bewaren mooie herinneringen aan ontmoetingen/contacten  met voetballers / scheidsrechter die nu op het EK staan te schitteren. Zie de bijgaande foto’s.