Reutum mag zich na krappe nederlaag opmaken voor de nacompetitie.
Terug
Reutum mag zich na krappe nederlaag opmaken voor de nacompetitie.
Laatst bijgewerkt:

GLANERBRUG – Aan de Ekersdijk in Glanerbrug speelde Reutum haar laatste competitiewedstrijd dit seizoen. Voor de zondagtak van Eilermark was dit zelfs de allerlaatste competitiewedstrijd in competitieverband omdat Eilermark vanaf komend seizoen alleen nog maar op zaterdag te bewonderen is.

Op voorhand een wedstrijd zonder echt enig belang. Het enige belang deze wedstrijd zat hem in het feit wie de eerste nacompetitie thuis mocht spelen. Bij een gelijkspel of winstpartij voor de thuisploeg zou Eilermark de eerste wedstrijd in de nacompetitie thuis mogen spelen. Eilermark won krap met 2-1 van Reutum deze middag, en mag dus komend weekend thuis aantreden tegen Loenermark. Door het verlies zal Reutum komend weekend in actie komen op de velden van SC Rheden op de Veluwe.

Natuurlijk was op voorhand te verwachten dat de thuisploeg het initiatief zou nemen. Dit elftal met een groot aantal prima voetballers aan boord, begon eigenlijk pas zes weken geleden de juiste versnelling te vinden waardoor het dus nu toch, weliswaar voor spek en bonen, mag uitkomen in de nacompetitie.

De rappe buitenspeler Dehly Nahrwold was al snel bij een eerste treffer, maar zag zijn inzet prima gekeerd worden door Jurre Groothuis, de doelman vandaag bij Reutum. Niet kort hierna was het dezelfde speler die het vanuit een vrije trap probeerde. Met zijn linker probeerde de geslepen aanvaller de bal over de muur in de korte hoek te krullen. Hij had echter te weinig rekening gehouden met de prima doelman van Reutum, want met een fraaie redding wist Jurre de bal over de deklat te tikken.

Eilermark probeerde het voetballend vooral via de handige en geslepen Hayta, maar zag toch ook dat het zich niet echt grote mogelijkheden wist te creëren. Reutum stond prima opgesteld waardoor het voor de thuisploeg niet eenvoudig was een gaatje te vinden. Aan de andere kant was het Reutum dat vooral via de rappe aanvallers zo nu en dan eens doorkwam. Wat er bij Reutum vooral aan schortte was de beslissende eindpass. Teveel van deze passes werden te gemakkelijk ingeleverd waardoor er nog geen echte grote mogelijkheden konden worden genoteerd.

Maar dat veranderde plotseling toen Eilermark in de opbouw de bal eenvoudig verloor. Het was Stijn die na deze interceptie Bjorn via de linkerkant zag bijsluiten. De bal van Stijn op Bjorn betekende dat Bjorn oog in oog met de doelman van Eilermark zijn hoek mocht uitzoeken. Helaas raakte Bjorn de bal niet helemaal lekker waardoor de doelman dan ook als winnaar uit de bus kwam.

Eilermark zag na deze grote mogelijkheid haar kans om razendsnel te counteren. Via de rechterkant werd diepte gezocht waarna Eilermark gevaarlijk voor het doel van Jurre opdook. Reutum wist de bal nog net tijdig te ruimen en leek zelf weer aan opbouwen gaan denken. Leek, want Eilermark zat er gelijk bovenop en wist de bal al snel weer te veroveren. En dan zie je gelijk de kwaliteit wat dit elftal in huis heeft. Na een heerlijke individuele actie werd de doorgelopen Maurice Nuis op maat bediend. Oog in oog met Jurre maakte de aanvallende middenvelder van Eilermark geen enkele fout, en schoof de bal bekeken tegen de touwen, 1-0.

Eilermark wilde nu meer en probeerde de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Dat resulteerde in opnieuw een prima mogelijkheid voor Nahrwold, maar het was opnieuw Jurre die een zekere treffer voorkwam.

Toch had het na 45 minuten ook gewoon 1-1 kunnen staan. Na een heerlijk balletje van Bjorn was het Stijn die de bal op een geweldige manier controleerde, om zichzelf hierna in een prima scoringspositie te manoeuvreren. Stijns inzet kwam er dan ook, maar ook Stijn wist de doelman van Eilermark niet te passeren. De bal kwam in de rebound, rond de zestien, precies bij Mats voor de voeten die de bal in het geheel lege doel mocht schuiven. Zijn inzet was hard, en prima tussen de palen, maar toch was er nog een Eilermark verdediger, die de bal op een wonderbaarlijke manier van de lijn wist te halen.

Na een kleine omzetting in de rust leek Reutum het na de thee gelijk een stuk energieker aan te pakken. En dat lukte wonderbaarlijk goed, want nog geen 60 seconden na de thee lag de 1-1 al tegen de touwen. Na prima storend werk op het middenveld lag opeens de bal (op randje van buitenspel) bij Stijn voor de voeten. Natuurlijk werd gevlagd, maar scheidsrechter Westemeijer wuifde dit gelijk weg, waardoor Stijn de 1:1 met doelman mocht gaan zoeken. Maar het duel kwam er helemaal niet omdat Stijn precies op het juiste moment de bal breed gaf op Bjorn die de bal in het geheel lege doel mocht schuiven, 1-1.

Mede door deze omzetting leek het dat Reutum gelijk meer grip kreeg op de thuisploeg. De bepalende mensen lagen aan banden en dat betekende dat Eilermark eigenlijk in deze fase niet meer gevaarlijk voor Jurre opdook. Reutum had in deze fase zeker de meeste dreiging naar voren, maar ging vooral erg slordig om met de ruimte die het kreeg.

Toch was het Eilermark dat puur op individuele kwaliteit de 2-1 binnenschoot. Het was de rappe en behendige linksback Belfassi die aan een indrukwekkende solo begon. Na bijna een half veld te zijn overgestoken wist de handige vleugelverdediger de bal bij de tweede paal te droppen waar Lesley Nahrwold inmiddels was opgedoken om, van dichtbij, de 2-1 binnen te tikken.

Kort hierop was het de thuisploeg die een wonderbaarlijke aanval op de mat legde. Het was Desmond Holtman die spits Nahrwold vond. Deze sleepte de bal achter zijn standbeen langs om de doorgelopen Holtman te bedienen. Oog in oog met Jurre koos hij ervoor de bal breed te leggen, maar deze was te scherp waardoor de bal naast het doel verdween. Dit had gewoon de 3-1 moeten betekenen, maar dat liet de thuisploeg dus na.

Hierna leek de thuisploeg het wel welletjes te vinden wat inhield dat Reutum toch weer zicht kreeg op een 2-2. De eerste die deze mogelijkheid kreeg was Tom, die prima anticipeerde op een doorgekopte bal van Mick. Tom stoof richting het doel van Eilermark toen hij, in al zijn enthousiasme, de bal iets te ver van zijn voet zag springen, waarna de bal door de doelman van Eilermark eenvoudig kon worden opgepakt.

Vlak voor tijd was het Reutum dat een inworp razendsnel nam. Dit betekende dat Jaap, na deze inworp, alleen op de doelman van Eilermark mocht afstuiven. Achteraf was het logischer geweest dat Jaap zelf de bal tussen de palen had geschoven. Nu koos Jaap ervoor de bal breed te leggen waardoor een verdediger van Eilermark nog net genoeg tijd kreeg om de bal te ruimen.

Meer dan dit gebeurde er niet vandaag, waardoor Eilermark zondag 1 haar allerlaatste wedstrijd met een 2-1 mocht afsluiten. Beide ploegen moeten zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Voor Eilermark heeft dit geen enkele betekenis meer, maar voor Reutum daarentegen wel. We weten dat we op 2 juni in Rheden mogen aantreden tegen SC Rheden. Deze ploeg eindigde op een 11e plek in de 3e klasse B. Deze wedstrijd op sportpark IJsselzicht (IJsselsingel 91) zal komende zondag om 14.00 uur gespeeld worden.

De winnaar zal een week later (9 juni) opnieuw moeten aantreden tegen de winnaar van BSC Unisson of SDOL. Hierna volgt er op 16 juni nog een finaleronde op neutraal terrein. Maar dat is toekomstmuziek, de focus zal vanaf nu vol op SC Rheden gericht zijn. Een ploeg wat natuurlijk voor Reutum een onbeschreven blad is. Rheden zal haar huiswerk wat gemakkelijker kunnen doen getuige de analist van Rheden die bij Eilermark op bezoek was. We zullen na zondag zien welke ploeg haar huiswerk het beste heeft gedaan.

Opstelling tegen Eilermark: Jurre, Wout (Kars 65’), Mart, Kjelt, Mats, Jordi, Stan, Dani (Mick 46’), Jaap, Stijn, Bjorn (Tom 72’).


Recent nieuws