verslag   21 mei 2023     40 foto's
Reutum verliest in Albergen geflatteerd van De Tukkers.

De Tukkers
zondag 21 mei 2023

lees verslag

VV Reutum


ALBERGEN — Daar waar het 2e en het 4e elftal van Reutum zondagmorgen de vlag in de top mocht hijsen vanwege het verdiende kampioenschap, leed het vlaggenschip een geflatteerde nederlaag van 5-1 tegen De Tukkers.
Reutum 1 moet nog alle zeilen bijzetten om niet rechtstreeks te degraderen. Het enige redmiddel op dit moment voor het 1e elftal van Reutum heet ”nacompetitie”, en om dat te realiseren zal er komend pinksterweekend gewonnen moeten worden van de ploeg uit Denekamp, namelijk SDC ’12.
Lukt dat niet, dan is het afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. Dan zal duidelijk worden of het mag uitkomen in de nacompetitie, of dat het toch rechtstreeks degradeert.

Net iets na de klok van 14.00 uur was het scheidsrechter ten Damme die vandaag voor de eerste maal op zijn fluit floot.
Een groot deel van de toeschouwers zat of stond nog eens niet op de plek toen de 1-0 al bijna tegen de touwen lag.
Praktisch vanaf de aftrap was het combo Huisman – Haarhuis verantwoordelijk voor deze snelle treffer. Een pass op Huisman werd gelijk doorgespeeld waardoor Haarhuis al snel 1:1 kwam te staan met Kevin Tulk, doelman van Reutum.
Haarhuis probeerde het met een listig wippertje maar hier had de doelman van Reutum rekening mee gehouden waardoor de bal eigenlijk nog heel eenvoudig, en simpel door de Reutumse doelman kon worden gepakt.
Hierna was het balbezit veelal voor de thuisploeg maar echt gevaarlijk werd het nooit.
Reutum had de organisatie prima staan, zat er kort op waardoor het gevaar van De Tukkers al vroegtijdig werd geëlimineerd.
De 0-1 had ook maar zo kunnen vallen toen een vrije bal van Sam op de vuisten van doelman Davina van De Tukkers uiteen spatte.
Kort hierop was het opnieuw Sam die een afvallende bal gelijk vanuit de middenlijn op doel schoot. Waar het een half jaar geleden, in de thuiswedstrijd, nog wel lukte de bal over de doelman te lepelen wist de doelman nu wel de bal uit de lucht te pakken.
Na een kleine 15 minuten al een eerste wissel aan Reutum-kant. Daan klapte vol door zijn enkel waardoor Dani al snel binnen de lijnen kwam.
En dan werkelijk uit het niets was het Haarhuis die vanaf de linkerkant de bal, van zeker 25 meter, richting het doel van Kevin Tulk krulde. De bal leek naast te gaan, maar vanwege de extreme curve en de wind draaide de bal zo dusdanig richting het doel dat hij uiteindelijk stijf in het kruis verdween. Een werelddoelpunt dat moet worden gezegd maar natuurlijk dramatisch vanuit Reutums oogpunt. Nagenoeg niets weggeven en dan toch achter komen op deze manier.
Toch bleef Reutum dat doen wat het eigenlijk al bijna een half uur deed. Namelijk veel intensiteit leveren, en scherp in de duels te zijn. Dat leverde opnieuw een vrije trap op. Opnieuw nam Sam plaats achter de bal. Hard en met veel precisie vond de bal de baan naar het doel maar opnieuw lag de doelman van De Tukkers in de weg om de 1-1 te voorkomen.
Het was in deze fase van de wedstrijd dat Reutum brutaal het initiatief nam en eigenlijk gewoon de 1-1 had moeten binnen schieten.
Na een snel genomen inworp werd Mark op pad gestuurd. Met de bal aan de voet stoof hij naar de achterlijk om daarna de bal voor het doel te droppen. Sam stond hier klaar om het cadeautje uit te pakken maar opnieuw wist doelman Davina van De Tukkers de bal van Sam te keren waardoor de 1-1 dus niet op het scorebord kwam.
Daarna was het De Tukkers dat vlak voor de thee nog een keer over de linkerflank doorbrak. De geplaatste voorzet vond spits Guus Demmer die van dichtbij kneiterhard de bal over het doel kopte, dit had ook maar zo de 2-0 kunnen betekenen.
Maar het slotakkoord was toch voor Reutum dat opnieuw op een mooie plek een vrije trap kreeg toegekend door de prima fluitende scheidsrechter ten Damme.
Sam nam voor de derde keer plaats achter de bal, en ook voor de derde keer deze middag wist Sam deze bal hard langs de muur te krullen. Maar u raadt het waarschijnlijk al, ook doelman Davina wist deze prima inzet voor de derde keer deze middag uit zijn hok te ranselen.

Ondanks het voetballende overwicht van de thuisploeg was het toch Reutum dat na de thee de eerste grote kans mocht noteren.
Het was Sam die aan de basis stond van deze aanval. Een lage diagonale voorzet richting de tweede paal werd op juiste waarde ingeschat door Jaap, die de bal bij de tweede bal leek binnen te kunnen tikken. Maar doelman Davina dacht het er zijne van en wist met een katachtige redding de bal nog net op tijd tot corner te verwerken.
Kort hierop de volgende megakans voor Reutum, en opnieuw was het Sam die aan de basis stond. Nu wist Sam, de in de diepte sprintende, Bjorn te bereiken die oog in oog verscheen met doelman Davina. Bjorn probeerde het met een schot vanaf een meter of 16, maar zag ook dat zijn inzet ver naast het doel van De Tukkers verdween.
De Tukkers probeerde met fraai combinatievoetbal Reutum kapot te spelen maar dat lukte maar deels. Met een Egberink, Haarhuis en Huisman is het altijd meer dan oppassen geblazen want dergelijke spelers maken vanuit het niets het verschil.
Dit leek na een fraaie aanvalsopzet over links ook te gebeuren, maar het was Lindsay die hier nog net op tijd een stokje voor wist te steken.
Hierna had eigenlijk gewoon de 2-0 voor de thuisploeg moeten vallen toen verdediger Joris Meijerink een bijna niet te missen kans kreeg. Een doorgeschoten bal rolde op enkele meters van het doel voor zijn voeten, maar hij wist de bal niet tussen de palen te krijgen waardoor Reutum met de magere 1-0 op het scorebord nog steeds in leven bleef.
Kort hierna een kolderiek moment toen scheidsrechter van Damme een handsbal over het hoofd zag. Een handsbal die iedereen op het sportpark zag behalve de scheids van dienst.
Het was Kjell Huisman die de bal rond de middenlijn met zijn hand naar voren sloeg waardoor hij alleen op doelman Tulk mocht aflopen. Iedereen trapte op de rem omdat deze handsbal wel erg duidelijk was. Zelfs spelers van De Tukkers bleven staan en wachten op het fluitsignaal maar die kwam er dus niet. Uiteindelijk was het aan doelman Tulk en verdediger Wout Slaghekke te danken dat deze vreemde mogelijkheid geen doelpunt opleverde. Gerechtigheid zal ik dan maar zeggen.
Toch kreeg de Tukkers de 2-0 in de schoot geworpen toen een doeltrap van Reutum niet goed uitpakte. De getrapte bal van Kevin verdween op een hoofd van een Tukkers-speler die de bal gelijk weer richting de aanvallers van De Tukkers kopte. Door te veel mensen voor de bal te hebben kwam Reutum gelijk in een ondertal dat De Tukkers in staat stelde de 2-0, door Guus Demmer, binnen te schieten.
Met een gevoelstemperatuur van rond de 30 graden op het kunstgras in Albergen, en met al heel veel meters in de benen gaf Reutum nog niet op.
Met nog een kleine 20 minuten op de klok maakte “stormram” Leon Lammerink bij Reutum zijn opwachting om eens goed tegen de verdedigende poort van De Tukkers te rammelen.
Bij praktisch zijn eerste duel was hij al belangrijk waardoor de bal bij Sam voor de voeten viel. Sam zag op zijn beurt Mark heerlijk bij zijn directe tegenstander weglopen waarna Sam Mark de bal op een presenteerblaadje aanreikte. Doelman Davina kwam nog wel uit, maar had geen antwoord op de geplaatste boogbal van Mark waardoor Reutum met een 2-1 op het scorebord opeens weer volledig in de wedstrijd zat.
Kort hierna was het opnieuw Leon die een aanval voorbereidde. Maar nu was het wel Davina die een passend antwoord had op de inzet van Sam.
Natuurlijk liep Reutum tegen het einde uit de organisatie om de 2-2 te realiseren wat inhield dat De Tukkers natuurlijk de nodige ruimte kreeg om in te voetballen.
Dit leek al snel de 3-1 op te leveren maar het was opnieuw Kevin die een zeker doelpunt wist te voorkomen.
Toch viel de 3-1 na een wel heel zwaar bestrafte overtreding van Lindsay binnen de 16.
Eigenlijk was het 100% duwen en trekken van beide kanten waardoor zowel Linsday als een aanvaller van De Tukkers te val kwamen.
Scheidsrechter van Damme floot, maar de vraag was werkelijk voor wie, want in dergelijke duels kun je zowel voor een aanvallende als verdedigende fout fluiten.
Van Damme was duidelijk en vond dat Lindsay de overtreding had gemaakt waardoor de bal, in minuut 90, voor de thuisploeg wel heel gemakkelijk op de stip ging.
Egberink bleef ijzig koud en schoof de 3-1 beheerst tegen de touwen.
Hierna was het (begrijpelijk) over en uit bij de ploeg uit Reutum.
De koppies gingen hangen waardoor De Tukkers in de restende 4 minuten nog 2 doelpunten mochten bijschrijven.
De 4-1 viel dan ook nog heel ongelukkig uit een eigen doelpunt, waarna ook nog Robin Eidhof voor de laatste treffer (5-1) deze middag mocht tekenen.

Reutum wist natuurlijk dat het tegen, het hele seizoen al prima presterende, De Tukkers een lastige middag zou krijgen.
Voetballend zat er een groot verschil tussen beide ploegen maar de 5-1 geeft toch echt niet het verhaal van de wedstrijd weer.
Reutum heeft het de ploeg uit Albergen meer dan moeilijk gemaakt, maar dat was vandaag niet genoeg. De Tukkers won dan ook verdiend, en mag zich nu gaan opmaken voor een plek in de eerste klasse.
Vandaag wist namelijk de ploeg van scheidend trainer Erik Hazewinkel (hij vertrekt naar Quick ’20) officieus een periode te pakken.
Voor Reutum hangt de vlag zoals al eerder beschreven heel anders bij.
Maar.................we leven nog, en zolang er nog een kans is geven we niet op.

It aint over till the fat lady sings.

Opstelling tegen De Tukkers: Kevin, Lex, Lindsay, Daan (Dani 14’), Jurgen, Jaap, Mark, Wout, Sam, Stijn, Bjorn (Leon 77’)

Het programma op 2e Pinksterdag
Reutum 1 - SDC'12 1
Lemelerveld 1 - Witkampers 1
Vorden 1 - De Tukkers 1
FC Suryoye Mediterraneo 1 - Bon. Boys 1
AZC 1 - Schalkhaar 1
GVV Eilermark 1 - BWO 1
Stevo 1 - ATC '65 1