nieuws   06 oktober 2021     1 foto
Boek Veuroetboern

Begin oktober zal het boek met de titel Veuroetboer’n van Peter Eidhof uitkomen.

In het boek worden 22 voetbaltrainers uit het Twentse amateurvoetbal geportretteerd via een uitgebreide monoloog van tussen de vier- en zesduizend woorden, met ook wat fotomateriaal uit het privé-archief van deze trainers. Het betreffen geen oppervlakkige monologen. De verhalen geven een diepgaande inkijk in de eigen unieke belevingswereld van deze trainers, die in een setting van goeddeels liefhebbers hun spelers moeten drijven tot een uiterste prestatie.

Het is voor elke amateurvoetballiefhebber een aardig werkje geworden. Peter Eidhof (1978) portretteert in dit boek een selectie van de beste amateurvoetbaltrainers van Twente. Deze trainers hebben een UEFA-A diploma en hebben gedurende minimaal tien seizoenen een eerste elftal getraind bij minimaal drie verschillende verenigingen. Beginnend bij de oudste trainers ziet de lezer de beschouwingen langzaam evolueren van vaderfiguur naar visionair, met aan beide zijden uitschieters naar de andere kant.

Onze huidige hoofdtrainer Peter Bokma is één van de 22 trainers.
Dit betekent dat VV Reutum ook in het boek wordt besproken,  en dat volgens de auteur onze vereniging een toptrainer heeft die v.v. Reutum positief voor het voetlicht brengt!

Begin oktober zal het boek aan de media gepresenteerd worden bij de vereniging van Peter Eidhof EMOS. De pers zal hieraan nog aandacht schenken.
Hoe het boek daarna te verkrijgen is zullen we nog over berichten.