nieuws   03 juli 2022     86 foto's
Alleskunner Reutum

Zaterdag 2 juli 2022, de dag waarop de 1e alleskunners van Reutum bekend zijn geworden.

Omstreeks kwart voor 10 druppelde de eerste kinderen langzaam het terrein op van de VV Reutum. Met gespannen koppies stonden de kinderen van de groepen 0 tm 4 van de basisschool te wachten in welk groepje ze waren ingedeeld om te strijden voor de felbegeerde titel van  “De Alleskunners van Reutum”.

Nadat iedereen was ingedeeld konden ze met hun leider/leidster(s) op pad om alle 9 onderdelen te spelen. Zo was er spijkerpoepen, stoelendans, sjoelen, parcours met de skippybal en als hoogtepunt penalty’s schieten bij Kevin en Roy. Wat hebben we veel  talenten in Reutum. Kevin en Roy hebben al hoeken van de goal gezien en vaak belandde de bal dan ook achter Kevin of Roy in het doel, maar goed dat deze kids niet de tegenstanders waren in de race voor de promotie naar de 2de klasse, dan was het nog maar de vraag of Reutum 1 dit had behaald.

Nadat alle spelletjes waren gespeeld was het tijd om de punten bij elkaar op te tellen. Ondertussen konden de kinderen even bijkomen onder het genot van een broodje knakworst en een wel verdiende beker vol ranja en als afsluiter een lekker waterijsje.

En toen…….was het zover wie is de ALLESKUNNER van Reutum.
Voor groep 0,1,2 is dit geworden Charlotte Pouwels en voor groep 3 en 4 Liv Reekers.
Ontzettend knap gedaan dames ! Uiteraard mochten de dames een mooie beker in ontvangst nemen

Toen de jongste jeugd huiswaarts ging was het tijd om de spellen klaar te zetten voor de groepen 5 t/m 8 en JO 14. Deze spellen waren uiteraard een stuk lastiger dan de spellen voor de jongere jeugd.
Rond kwart voor 1 kwamen hier de 1e kinderen aan en deze liepen zonder pardon verder om eerst even een lekker potje te voetballen op het zon overgoten kunstgrasveld. De meesten hadden het hoofd al rood en bezweet toen we begonnen met het indelen van de groepjes.
Voor deze kinderen waren er 13 spelonderdelen klaar gezet waaronder een snoepje uit het papiertje halen met ovenhandschoenen aan, een pingpong balletje over een tafel blazen met een rietje om vervolgens te zorgen dat het balletje in een bekertje aan het einde van de tafel kwam, met een panty op het hoofd met een tennisbal erin bierflesjes om zwaaien, en ook uiteraard was hier voor vele kinderen het mooiste onderdeel penalty’s nemen op Jurre. Of Jurre ook zo blij was is de vraag, aangezien hij voor veel ballen echt zijn best moest doen en ook hij aardig wat ballen achter zich heeft zien verdwijnen.

Vanwege de hitte zijn er ranja pauzes geweest en kregen ook deze kinderen een welverdiend ijsje en nadat alle spelonderdelen gespeeld waren kwam het vervelende wachten op de uitslag, wie zal dan nu de Alleskunner van Reutum zijn geworden. Er gingen onderling veel verhalen rond, want uiteraard hadden deze kinderen vrij goed bijgehouden hoeveel punten ze hadden behaald, en her en der waren er dan ook teleurgestelde gezichten als ze van een klasgenoot hoorden dat die meer punten bij elkaar hadden gesprokkeld.

Nadat ook deze kids waren voorzien van een beker ranja en een broodje knakworst was het ook hier tijd voor de uitslag van de  ALLESKUNNER van Reutum.

Bij groep 5 en 6 is dit Jan Leus geworden en bij groep 7,8 en JO14  Douwe Groothuis.

Gefeliciteerd jongens ! En ook hier volgde de uitreiking van de bekers voor de nummer 1 tm 3.

Hieronder de top 3 van alle groepen:

Groep 0,1,2:
1e Charlotte Pouwels
2e Senn Blokhuis
3e Duuk Aarnink

Groep 3 en 4
1e Liv Reekers
2e Liz Lokotte
3e Julian uit het Broek

Groep 5 en 6
1e Jan Leus
2e Thijn Grouve
3e Zoë Monnink

Groep 7,8 en JO14
1e Douwe Groothuis
2e David Frieling
3e Nora Grundel

Bij deze willen we alle vrijwilligers van vandaag hartelijk bedanken voor jullie bijdrage, of het nu hand en spandiensten, kantinedienst of begeleiding van een groepje was, zonder jullie was het niet gelukt om deze dag te organiseren, dus DANK !!

Na alles te hebben opgeruimd en te hebben schoongemaakt hebben de vrijwilligers samen nog even nagenoten van deze mooie dag onder het genot van een lekker glaasje bier of fris. Er kwamen steeds meer appjes van ouders binnen met de mededeling dat kids hadden genoten, de mooiste was een foto van een van de jongens die zo trots was op zijn beker die hij had gewonnen dat hij hem overal mee naar toe nam dat hij er zelf mee op de bank ging liggen 😊 Al met al een zeer geslaagde dag…….

Op naar volgend jaar om te kijken wie zich dan De Alleskunner van Reutum mag noemen

Bijgaande foto's zijn gemaakt door Daniëlle en Chantal.