nieuws   02 juli 2020     1 foto
Aangepaste maatregelen mbt het corona virus per 1 juli voor sportkantines en kleedkamers.

Bij deze willen wij jullie graag informeren omtrent de verdere versoepeling van de Corona maatregelen in de sport.
Per 1 juli mogen de sportkantines weer geopend worden en mogen ouders weer langs de lijn op 1,5 m afstand van elkaar.
Verder kan er weer gebruik gemaakt gaan worden van de kleedkamers en douches (allemaal wel op 1,5m afstand van elkaar).

Spelregels voor sport in het algemeen
Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensportaccommodaties, waaronder sportscholen, mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.

Afstand
Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.

Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.

Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties mogen weer open.

Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Wedstrijden en toernooien
Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.

Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen.

Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden.

Klachten?

Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
Vermijd drukte.
Was vaak je handen.