nieuws   09 november 2019     1 foto
130 jaar voetbal in Nederland

Het voetbal in Nederland telt 1,2 miljoen leden en is daarmee volkssport nummer één. In het seizoen 2019/’20 vieren we dat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar bestaat. Een moment dat de KNVB niet zomaar voorbij wil laten gaan. Met 1,2 miljoen leden, verspreid over bijna 3.000 verenigingen, zorgt de KNVB samen met alle verenigingen voor een uniek voetballandschap. Verenigingen met ieder hun eigen geschiedenis, identiteit en tradities. Die elementen komen op vele wijzen tot uiting, maar op één manier in het bijzonder: het voetbalshirt. Het shirt dat we elk weekend vol trots dragen en ons verenigt.

SHIRTJE RUILEN

Daarom brengt de KNVB dit seizoen een ode aan het amateurshirt. Speciaal daarvoor heeft de KNVB een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland één exemplaar krijgt. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Een waar collectors item dat een mooie plaats in onze kantine krijgt.

Op de foto ontvangt onze voorzitter Frank Droste uit handen van een vertegenwoordiger van de KNVB het unieke voetbalshirt.