nieuws   19 september 2021     2 foto's
11 nieuwe pupillenscheidsrechters

De volgende JO-17 spelers hebben vrijdag 17 september een korte cursus spelbegeleider-pupillenscheidsrechter gevolgd:
Niek Wesselink, Jochem Groothuis, Guus Droste, Sietze Maathuis, Fieke Wilmink, Wenke Maatman, Tijn Droste, Jesse Telgenhof Oude Koehorst , Sven Groot Rouwen, Kars Wilmink en Tim Volmerink.

Deze cursus werd op inspirerende wijze gegeven door scheidsrechter Rob Olde Klieverink en Robbie Rakers van de scheidsrechtersvereniging Noord Oost Twente (NOT) in samenwerking met de jeugdscheidsrechterscommissie en de Technische commissie van vv Reutum.
Beide scheidsrechters hebben op deze avond de cursisten de fijne kneepjes van het (pupillen) scheidsrechtervak, zowel in theoretisch als praktisch opzicht, aangereikt.

vv Reutum hecht groot belang aan de opleiding van haar jeugd tot pupillenscheidsrechter.
Er ontstaat daardoor niet alleen een grote poule van scheidsrechters voor de pupillenwedstrijden, maar het is ook belangrijk voor de ontwikkeling van de spelers zelf.
De spelers leren de spelregels en ervaren hoe belangrijk het is dat voetballers  (zou dit ook geen goede cursus zijn voor ’t publiek en de senioren) respect hebben  voor beslissingen van de  scheidsrechter en respect hebben voor elkaar. Hierdoor accepteert de speler vaker een beslissing van de scheidsrechter en leidt dit weer tot minder protesteren.
vv Reutum feliciteert alle deelnemers en we hopen dat jullie met veel plezier en zelfvertrouwen de aankomende jaren wedstrijden  van de JO8, JO9, JO10, JO11 en JO12 bij VV Reutum gaan leiden. tenminste als ze zelf niet hoeven te voetballen.
En wie weet volgen ze het bekendste lid van de NOT, Bjorn Kuipers  in de toekomst op als topscheidsrechter. Hij floot in het begin van zijn carrière ook wedstrijden in Reutum.
Ja, misschien was deze cursus wel het begin van een carrière als scheidsrechter.
Als blijk van waardering vanuit VV Reutum ontving elke geslaagde cursist ook een setje met scheidsrechters attributen.