nieuws   02 februari 2020     45 foto's
Reutum verdiend onderuit tegen MVV 29.

VV Reutum
zondag 02 februari 2020

lees verslag

MVV 29


REUTUM – Na een hele lange periode met mooie overwinningen ( 8 winstpartijen op rij) wist MVV ’29 de verassing uit de 3e klasse A een halt toe te roepen. Doordat Reutum de trekker in de eerste helft zelf niet wist over te halen, counterde MVV ’29 zich na de thee naar een verdiende 0-2 overwinning.
 
Reutum begon sterk op het kunstgras. Al snel diende zich de eerste mogelijkheid aan. Vanuit een inworp was het Mark Morskieft die zich rond de 16 prima vrijspeelde. Zijn schot vanuit een stuit verdween echter hard over de het doel van de jonge en prima doelman van MVV ‘29.  Het initiatief lag dan weer bij de thuisploeg en dan weer bij de ploeg uit Harbrinkhoek. Een schot van MVV ‘29 van wel heel ver was in deze fase het enige wapenfeit. Daarna was het toch MVV ‘29 dat de eerste grote mogelijkheid kreeg vanuit een snel omschakelmoment. De bal belande uiteindelijk bij de rappe en snelle linksbuiten. Met de bal aan de voet stoof hij de 16 in om daarna gelijk af te drukken. Gelukkig wist Kevin Tulk met zijn voet prima redding te brengen. Hierna was het weer de thuisploeg die aan de deur klopte, en schot van Lex oude Kotte kon nog net binnen de 16 worden gekraakt. Reutum nam beetje bij beetje het initiatief over en zette hiermee MVV ‘29 redelijk onder druk. Dit resulteerde niet toto grote mogelijkheden maar de druk zat er wel degelijk op. En op het moment dat je eigenlijk wacht op een mogelijkheid voor de thuisploeg was daar opeens weer MVV ‘29 als een duiveltje uit een doosje dat opnieuw vanuit de omschakeling gevaarlijk werd. Een indraaiende bal kon nog net op tijd  door Jurgen Lammerink uit het 5-meter gebied worden geroeid. Maar dat was het dan ook wel voor de thee wat MVV ‘29 liet zien. In de laatste fase van de eerste helft had Reutum achteraf afstand moeten nemen om zo met een wat meer behoudende tactiek aan de tweede helft te kunnen beginnen. Een afdraaiende corner van Sam Holsink leverde via aanvoerder Wout Mensink bijna de eerste treffer op. De corner vond de aanvoerder op de penaltystip die op zijn beurt de bal vol tegen de kruising kopte. De bal bleef bespeelbaar en belande uiteindelijk weer bij Sam voor de voeten. Sam stoof naar binnen om daarna kiezelhard vanaf een meter of 16 aan te halen.  De bal kon nog net voor de lijn worden gekraakt maar plofte op een meter of 8 voor het doel bij Lex voor de voeten. Lex had de bal voor het inschieten maar zag tot zijn eigen ontsteltenis de bal hard over  het doel verdwijnen. Maar hiermee was de koek nog niet op want enkele minuten later kreeg Reutum een nog veel grotere mogelijkheid om de score te openen. Het was opnieuw Sam die aan de basis stond. Zijn vrije trap van een meter of 25 werd prima door de doelman gepakt maar wel ten koste van een rebound. De rebound belande op enkele meters van het doel bij Wout Mensink op het hoofd die de bal spreekwoordelijk voor het inkoppen had. Wout kopte ook wel maar zag zijn bal, ongelofelijk maar waar, tegen de lat verdwijnen. De bal caramboleerde weer het veld in en viel opnieuw bij Lex voor de voeten. Opnieuw mocht hij proberen van dichtbij een rebound binnen te schieten maar opnieuw verdween de bal van dichtbij hard over de dwarsligger. Rust derhalve 0-0.
 
Na de thee kwam MVV ‘29 brutaler uit de kleedkamer en dat leverde al snel een kleine mogelijkheid op toen de voorstopper van MVV ’29 de bal binnen de 16 van Reutum voor de voeten kreeg. Zijn schot verdween echter hoog tegen de ballenvanger. Reutum probeerde het wel maar liep zich steeds vast op het verdedigingsblok wat MVV ‘29 had opgeworpen. Dat kwam hoofdzakelijk omdat Reutum na de rust een patent leek te hebben op de lange bal. Een onbegrijpelijke keuze tegen een achterhoede dat heerst in de lucht en kwetsbaarder is over de grond. Reutum daarentegen moet het voorin hebben van de voetballende kwaliteiten over de grond en niet door de lucht. Mede hierdoor liep het zich steeds weer stuk op de achterhoede van MVV ‘29. In deze fase had het veel meer de ruimtes moeten zoeken die op middenveld voorhanden lagen maar door een onverklaarbaar iets bleef men maar ballen in de pot pompen. MVV ‘29 vond het prima en probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden. Dit leverde na 15 minuten een eerste gevaarlijke counter op, die ook gelijk pardoes in het mandje viel. Via de rechterkant werd prima diepte gezocht, de bal werd daarna prima voor het doel gebracht en werd daarna vanaf een meter of 14 droog tegen de touwen geschoten waardoor de ploeg uit Harbrinkhoek op een 0-1 voorsprong kwam. Reutum ploeterde om de gelijkmaker binnen te schieten maar MVV ‘29 hield eigenlijk gemakkelijk stand omdat de echte drive, wil en scherpte, en voetbal-gogme er gewoon niet was bij Reutum. En tegen een goede ploeg als MVV ‘29 moet je zelf ook top zijn om tot een goed resultaat te komen. Misschien dat Reutum met een dergelijke vertoning tegen een mindere tegenstander nog wel wegkomt maar tegen een ploeg als MVV ‘29 moet je gewoon meer op de mat leggen. Toen MVV ‘29 10 minuten voor het einde van de wedstrijd, via opnieuw een counter, de 0-2 ook nog op het bord bracht was het spreekwoordelijk gedaan met de ploeg uit Reutum. Toch had Reutum er nog een spannende slotfase van kunnen maken toen Wout Mensink een bijna niet te missen kans kreeg. Via een vrije trap belande de bal via een hoofd van een MVV ‘29 speler bij Wout Mensink op het hoofd. Bij de tweede paal hoefde Wout alleen maar binnen te knikken. Hoe de bal uiteindelijk niet in, maar naast het doel verdween weet nu nog niemand. Het had dus met een 1-2 nog een spannend slot kunnen worden maar zelfs dat zat er vandaag niet in waardoor Reutum over de volle 90 minuten tegen een verdiende nederlaag aanliep en zo weer met beide beentje op de grond staat. 
 
Natuurlijk staat Reutum er nog steeds prima voor, en zien we Grol wat uit het zicht verdwijnen, dat is natuurlijk jammer maar ook niet meer dan dat. Nu is het zaak de komende weken weer de juiste spirit te vinden want we hebben in de 2e periode nog alles in eigen hand.  Natuurlijk is een verliespartij altijd vervelend maar we moeten er ook niet te dramatisch over doen. Dinsdag zullen we deze nederlaag zeker nog eens goed gaan evalueren, en vanaf dan gaat de focus gewoon weer op onze komende tegenstander Losser want ook tegen Losser heeft Reutum, na de 0-2 thuisnederlaag in het begin van dit seizoen, spreekwoordelijk nog een sportief appeltje te schillen.
 
Opstelling tegen MVV ’29: Kevin, Wout S, Wout M, Lindsay M, Jurgen (Jan 80’), Ramon ( Casper 72’), Jordi (Jaap 72’), Lex, Sam, Stijn, Mark.