Voorbeschouwing - 22 - 23 - 24 maart 2024
Terug
Voorbeschouwing - 22 - 23 - 24 maart 2024
Laatst bijgewerkt:

Op de Kottenbrei verloor Reutum 1 vanmiddag met 1-3 van Ruurlo 1.
Vanaf het begin hadden de bezoekers het initiatief en kwamen binnen een half uur al op 0-2 voorsprong.
Na rust kwam een wederom hardwerkend Reutum (het miste vandaag weer meer dan een handvol basisspelers) beter voor de dag. Dat resulteerde ook in de aansluitingstreffer van Bjorn.
In de laatste seconde van de wedstrijd scoorde Ruurlo de 1-3.


Zonder te spelen is vandaag Reutum JO11-2 voor de tweede keer op rij (ook in de 2e fase) kampioen geworden in haar klasse.
De Tubanters Jo11-2 kon Reutum door een overwinning nog achterhalen, maar zij speelden vandaag gelijk tegen UD W. JO11-1. Spelers, trainers en begeleiding van Reutum JO11-2 van harte gefeliciteerd. Een verslag volgt deze week.

Voorbeschouwing

Nu het voorjaar in aantocht is hopen we dat ook bij VV Reutum de zon weer gaat schijnen. Komend weekend zal in het teken staan van de rug rechten. Afgelopen zondag wisten alleen de vrouwen een overwinning te behalen. Goed voorbeeld doet goed volgen dus te hopen valt dat de mannen goed naar de vrouwelijke collega's hebben gekeken.

TIJD OM DE RUG TE RECHTEN
Een mega zure nederlaag voor VV Reutum 1 dreunt deze week nog na op de Kottenbrei. Hetzelfde scenario voltrok zich zondagavond in Eindhoven. Een (onterecht) afgekeurde kopgoal en vlak voor de tijd de deksel op de neus bood de gehele week genoeg stof tot napraten. Maar het fijne van voetbal is dat er al snel weer een kans op eerherstel wacht. Daar zijn alle seniorenteams bij gebaat, want alleen VV Reutum Vrouwen 1 wist afgelopen zondag een overwinning in de wacht te slepen. 

Maar zoals iedere week is het eerste woord voor de junioren. De pupillen zijn aankomend voetbalweekend vrij, gezien de vierde fase van de competitie pas op 6 april begint. Vanaf 10.15 uur begint de bal te rollen als VV Reutum JO13-1 het in Almelo opneemt tegen Oranje Nassau JO13-1JM. De Reutummers zijn met twee overwinningen en twee gelijke spelen prima begonnen aan de competitie en willen de ongeslagen status tegen ON behouden. De buren van profclub Heracles Almelo wachten nog op de eerste overwinning en dus heeft VV Reutum hier alle kans toe. Om 11.30 uur speelt VV Reutum MO15-1 in Weerselo tegen UD MO15-1. De meiden van Reutum wisten alle vijf duels in de competitie nog te winnen en is de gedoodverfde favoriete op bezoek bij UD dat zesde staat met één overwinning in drie wedstrijden. De leeftijdsgenoten van VV Reutum JO15-1 spelen zaterdag een uitwedstrijd bij Enter JO15-1. Dit betekent dat de nummer 2 (Enter) en nummer 4 (Reutum) van de ranglijst tegen over elkaar staan. De Reutummers hebben echter twee wedstrijden minder gespeeld en minder verliespunten verzameld. Een winstpartij is noodzakelijk om in de buurt bij koploper Almelo te kunnen komen. 

Op de tweede helft van de zaterdagmiddag gaat de bal voor het eerst rollen op de Kottenbrei. VV Reutum JO17-1 ontvangt Enter Vooruit JO17-1. Scheidsrechter Mart Lammerink zal om 14.30 uur voor het eerst op zijn fluit blazen voor een op papier lastig duel. De Reutummers hebben na drie wedstrijden namelijk nog nul punten, terwijl de Entenaren bovenin meedoen met tien punten uit de eerste vier duels. Het slotstuk van deze zaterdag zou voor VV Reutum JO19-1 zijn.  Deze wedstrijd is verplaatst naar zaterdag 30 maart, Paaszaterdag om 14:00 uur. 

Op zondag is het zoals gezegd dus tijd voor revanche bij de seniorenteams. VV Reutum 2 mag het spits afbijten. De ongeslagen status is het team van Matthijs Kolman kwijt, maar de strijd om het kampioenschap is nog altijd in volle gang. Om die strijd in leven te houden dient er gewonnen te worden van RSC 3 dat vanaf 09.30 uur de tegenstander is. Om 10.00 uur speelt een drietal VV Reutum-teams gelijktijdig een uitwedstrijd. Reutum 3 reist af naar Ootmarsum voor een duel met KOSC, het vierde gaat op bezoek bij STEVO 6 en de veteranen nemen het op tegen Hengelo 35+1. VV Reutum Vrouwen 1 gaat vanaf 11.30 uur op zoek naar weer een driepunter. Dit keer is UD Weerselo de ploeg die geklopt moet worden om bovenin mee te blijven doen. 

Voor VV Reutum 1 staat ook een thuiswedstrijd op het programma. Ruurlo reist af naar De Kottenbrei. Het moge duidelijk zijn dat het eerste elftal zich in een moeilijke periode bevindt, maar er is nog niets vergooid. Hoewel de nummer vijf van de competitie ongetwijfeld als favoriet naar Reutum afreist is de kans op een resultaat zondag gewoon weer mogelijk. Strijd en inzet zijn de basisbenodigheden om hier kans op te maken en wie weet dat dan ook het portie geluk een keer de Reutumse kant op valt. Drie zeer welkome punten moeten we op de Kottenbrei zien te houden en we hopen dit te doen met de steun van het Reutumse publiek. Pupil van de week is Timo Groothuis, één van de 3 talentvolle zonen van Linda en Ferrie Groothuis (oud eerste elftal speler).

Allen een fijn (voetbal)weekend! 

Programma - uitslagen zaterdag 23 maart 2024
Reutum JO17-1JM - Enter Vooruit JO17-1 ---- gestaakt bij 1-1 stand, vanwege ongeval
Enter JO15-1 - Reutum JO15-1----4-2
Oranje Nassau JO13-1JM - Reutum JO13-1 ----1-3
UD W. MO15-1 - Reutum MO15-1 (9-tal) ----2-4

Uitslagen zondag 24 maart 2024
Reutum 1 - Ruurlo 1 ----1-3
Reutum 2 - RSC 3 ----1-1
Stevo 6 - Reutum 4 ----0-1
Hengelo 35+1 - Reutum 35+1 ----6-2
Reutum VR1 - UD W. VR1----4-1
Afgelast zondag 24 maart
Kosc 4 - Reutum 3  --- afgelast

Programma Derde Klasse A
Programma zondag 24 maart 2024
Delden 1 - DTC '07 1 ----0-2
Eilermark 1 - Lemelerveld 1 ----1-5
FC Trias 1 - DSVD 1 ----2-1
Heeten 1 - Wijhe '92 1 ----1-5
Reutum 1 - Ruurlo 1 ----1-3
Sc. Overwetering 1 - MVV '29 1 ----1-3
WVV'34 1 - Reunie 1 ----3-0

Recent nieuws