Reutum weet overwinning net niet over de streep te trekken.
Terug
Reutum weet overwinning net niet over de streep te trekken.
Laatst bijgewerkt:

DEURNINGEN – Reutum speelde in Deurningen een prima pot, niet dat het voetballend allemaal even oogstrelend was, maar vooral de intensiteit waarmee Reutum tegenstander DSVD bestreed was bewonderingswaardig. Dat DSVD praktisch in de allerlaatste minuut alsnog de 2-2 binnenschoot, was dan ook de grootste smet op deze verder heerlijk zonnige zondagmiddag.

Op de prima grasmat van DSVD was het gelijk Reutum dat de touwtjes stevig in handen nam. DSVD wilde wel, maar zag dat Reutum de zaakjes organisatorisch prima voor elkaar had waardoor de “angels” bij DSVD al gelijk aan de ketting lagen.

Reutum zat er vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Lucassen gelijk bovenop waardoor Reutum al snel enkele malen gevaarlijk kon doorkomen. Dit leidde nog niet gelijk tot grote mogelijkheden, maar de intentie van de ploeg uit Reutum was gelijk meer dan duidelijk.

DSVD had het over een maradona-achtige slalom van Bjorn, maar wij houden het op een solo van de blonde Reutumse tornado. Als een waar slangenmens wurmde Bjorn zich langs een aantal verdedigers om daarna de bal vanaf de achterlijk panklaar bij Jaap voor de voeten te droppen. Voor laatstgenoemde was het een koud kunstje de bal van dichtbij hard tegen de touwen te jagen. 8 minuten gespeeld, en een 0-1 op het scorebord.

Jaap deed er hierna nog gelijk een schepje bovenop door op karakter en snelheid door de achterhoede van DSVD te snijden. Doelman Kosterink van DSVD kon alleen maar hopen dat de bal niet bij de tweede paal zou binnen slaan. De 0-2 leek op het bord te komen, maar de bal vloog rakelings voorbij de tweede paal tegen de reclameborden.

Hierna de eerste aderlating voor Reutum want na ruim 15 minuten moest de blonde tornado zich al laten vervangen. Voor Bjorn kwam Mick tussen de lijnen. Mick stond nog maar koud in het veld toen hij eigenlijk de 0-2 van dichtbij voor het intikken had. Op een heerlijke lage voorzet van Stijn hoefde Mick de bal alleen maar te raken, maar geheel vrij voor het doel wist het leder niet te raken waardoor DSVD na ruim 20 minuten voetbal echt met de schrik vrijkwam.

DSVD probeerde het natuurlijk wel, maar de opbouw van DSVD werd steeds vroegtijdig onder druk gezet waardoor DSVD, met de wind in de rug, het meer dan eens met lange ballen probeerde. Veel van deze ballen vonden routinier Eshuis die aan de jonge Mats Holsink uit Reutum een meer dan lastige tegenstander had. Heerlijke duels op het scherpst van snede vochten deze 2 spelers de gehele wedstrijd uit. En mede hierdoor was er wel steeds dreiging, maar wist de ervaren Eshuis niet het verschil te maken. Als het een bokswedstrijd was geweest had Mats deze pot ruim op punten gewonnen. Hofstee lag volledig bij Stan aan de ketting, terwijl spits Wout Arkink vandaag aan Kjelt een hele kluif had. Mede hierdoor kon de topscorer van DSVD vandaag ook niet echt het verschil maken. En als er dan toch een keer een bal door de laatste linie vloog dan was er nog altijd Wout Slaghekke die als een ware heerser rugdekking gaf aan zijn manschappen die zich voor hem bevonden. Resumerend: er kwam eigenlijk geen muisje door, waardoor doelman Kevin Tulk van Reutum eigenlijk een relatief rustige middag beleefde.

Maar hierna was het scheidsrechter Lucassen die zich bij Reutum, in twee beslissende situaties, niet echt populair maakte. De eerste situatie leek eigenlijk een Abc'tje voor een strafschop toen Maurice bij een balaanname, binnen de zestien, vol onderuit werd getrokken. Lucassen oordeelde dat beide spelers elkaar vasthielden waardoor hij dus niet floot voor een strafschop. Toen niet kort hierna Jaap de bal van DSVD'er Paus ontfutselde leek Jaap alleen richting de doelman van DSVD op te stuiven. Paus probeerde natuurlijk te corrigeren, en probeerde met een tackle Jaap de vrije doorgang te belemmeren. Jaap ging na deze tackle tegen het gras, waarna eigenlijk iedereen op een beslissing van scheidsrechter Lucassen wachtte. Doorgebroken speler, neerhalen van een tegenstander......, maar Lucassen floot niet omdat hij vond dat de bal werd gespeeld. Zo lusten we er nog wel eentje, met dergelijke uitspraken kun je als scheidsrechter natuurlijk alles recht praten wat krom is.

En zoals wel vaker in dit soort wedstrijden gebeurt dat waar je natuurlijk niet op zit te wachten. DSVD was de eerste 30 minuten nog niet voor gevaarlijk voor het doel van Reutum opgedoken, maar had één moment voldoende de 1-1 tegen de touwen te drukken. Een vrije bal van de zijkant werd voor de pot geslingerd waar spits Wout Arkink precies op de goede plek stond om zijn specialiteit te etaleren namelijk, koppen. Met een krachtige kopstoot, van zeker een meter of 11, lag de bal dan ook al snel tegen de touwen, 1-1.

Vlak voor de thee probeerde DSVD het nog een keer met een scherp aangesneden voorzet op Arkink. De topscorer van DSVD wist de bal echter niet de juiste richting mee te geven, waardoor deze eigenlijk nog redelijk ver naast het doel van Reutum verdween.

5 minuten na de thee kon er ook een streep door de naam van Kjelt. Na een ongelukkige botsing met Arkink kon Kjelt niet verder, waardoor Jordi binnen de lijnen kwam. Mede door het uitvallen van Bjorn en Kjelt in deze wedstrijd stond er bijna een heel elftal van Reutum de wedstrijd van achter het hek te bekijken.

Maar ondanks dit was het toch echt Reutum dat eigenlijk doorging met waar het voor de rust ook al mee bezig was. Veel druk waardoor de opbouw van DSVD vroegtijdig werd gestoord. Tel hierbij nog de harde wind op, dat van doel tot doel vol over het veld raasde, dan weet dat je in de opbouw al snel in de problemen komt.

Reutum deed dit vol overgave, en zag dat al snel vertaald worden in een heerlijke treffer van Dani. Na een prima onderschepping op het middenveld was het Stijn die Dani richting de zestien van DSVD zag vertrekken. De harde inspeelpass vond Dani, die op zijn beurt de bal prima controleerde en heerlijk voor zijn rechter positioneerde. Van een meter of 17 liet Dani zijn rechter spreken. Hard, heel hard verdween de bal in het dak van het doel waardoor Reutum weer op een voorsprong kwam, 1-2.

Praktisch vanaf de aftrap was het Reutum dat er gelijk weer vol opvloog. Een onderschepping volgde waarna Jaap via rechts richting het doel van DSVD mocht afstuiven. Jaap koos voor een schot in de korte hoek, maar zag ook dat een voet van een DSVD-verdediger de bal nog net iets van richting veranderde. Mede hierdoor spatte de bal via het reclamebord weer het veld in.

De manier waarop Reutum vandaag DSVD beteugelde kostte natuurlijk de nodige krachten wat gepaard ging met wat spelers waarbij het lichtje beetje bij beetje steeds meer uitging. Dani zag ruim 10 minuten voor het einde het lichtje helemaal doven, waardoor Tom Slaghekke binnen de lijnen kwam om het elftal weer een beetje te voorzien van vers bloed.

Ook DSVD had niet de power, en de echte voetballende overtuiging om het Reutum echt lastig te maken dus werden veel ballen al vroegtijdig in de pot gepompt waardoor natuurlijk altijd hachelijke situaties kunnen ontstaan. Dit leek al snel zijn vruchten af te werpen want in een onoverzichtelijke scrimmage zeilde de bal rakelings voorbij het doel van Kevin Tulk.

Toch leidde een dergelijke onoverzichtelijke situatie enkele minuten voor het einde de 2-2 in. Na opnieuw wat flipperkastvoetbal in de zestien van Reutum belandde de bal via Arkink uiteindelijk bij Gerritsen voor de voeten. Vanaf de achterlijn vond de oud-prof Bram Reuver die van dichtbij de bal kinderlijk eenvoudig mocht binnen schuiven waardoor de 2-2 alsnog op het scorebord kwam.

Reutum probeerde het hierna nog wel, maar verder dan een vrije trap, en enkele corners kwam de ploeg uit Reutum niet meer waarna scheidsrechter Lucassen na ruim 95 minuten voetbal de wedstrijd tot een einde bracht.

Reutum heeft het vandaag prima gedaan tegen een toch niet verkeerde ploeg als DSVD. De basis is een juiste wedstrijdmentaliteit en deze hebben we vandaag zeker gezien. Dit zal de manier zijn waarop Reutum de komende zes wedstrijden moet aanvliegen. Kijken naar andere ploegen heeft geen enkele zin. Reutum moet rechts of linksom gewoon punten pakken, en zorgen dat we daar komen waar we graag willen staan. Natuurlijk zal dat nog een hels karwei worden, maar de manier waarop vandaag DSVD werd bestreden, geeft de burger moed.

Komend weekend komt de ongeslagen koploper (15 x winst en 5 x gelijk) in onze klasse richting de Kottenbrei. MVV ’29 beleefd een heerlijk seizoen en staat inmiddels al met één been in de tweede klasse. De voorsprong op de achtervolgers WVV ‘34 en Delden bedraagt inmiddels 15 punten, met nog maar 6 speelrondes op het programma. Theoretisch kan de ploeg van Gerard Kocks tegen Reutum al kampioen worden. Dan moeten WVV ’34 en Delden wel punten laten liggen, en moet MVV ‘29 zelf winnen van Reutum.

We gunnen onze noabers alles, maar we zien ze toch liever op een ander tijdstip kampioen worden.

Zondag 14 april: Reutum – MVV ’29. Aanvang: 14.00 uur.

Opstelling tegen DSVD: Kevin, Stan, Wout, Kjelt (Jordi 50’), Mats, Ramon, Jaap, Maurice, Stijn, Dani (Tom 78’), Bjorn (Mick 15’)


Recent nieuws