nieuws   21 april 2019     2 foto's
VV Reutum JO10-1 naar de finale in het bekertoernooi

Afgelopen zaterdag hebben onze jongens van JO10-1 de finale bereikt van het bekertoernooi. Door de jongens van Enter Vooruit JO10-1 te verslaan met maar liefst 4-9! De heenreis verliep wat vertraging op doordat het Twenthekanaal bij Bornerbroek was afgesloten. Hierdoor kwamen onze manschappen vlak voor het beginsignaal aan op sportpark “de Werf” in Enter. Op deze mooie zonnige morgen stonden er langs de lijn veel toeschouwers voor deze halve finale.

Na een korte warming-up ging de wedstrijd in het begin mooi gelijk op. Het was toch vv Reutum die de 0-1 binnen schoot door een mooi verdekt schot van Jaap. Daarna kwam Enter Vooruit opzetten en werd het vlak voor het einde van het eerste kwart 1-1. Het tweede kwart begon vv Reutum ijzersterk wat resulteerde in een 1-3 voorsprong door Boet en Max. We dachten even ‘we zijn er al’ en daardoor kwam Enter Vooruit terug tot 3-3. Maar vlak voor het einde van het tweede kwart schoot Jaap de 3-4 keihard tegen de touwen en konden we rusten met een voorsprong. Het derde kwart was voor vv Reutum. Hierin schoot Max de 3-5 en 3-6 binnen, waarin vooral het 6e doelpunt deed denken aan het fenomeen uit Enter Folkert “niet op zondag” Velten. Kont naar de goal, kappen, draaien en afwerken. Daarna kwam Enter Vooruit terug tot 4-6, maar Simon maakte er snel weer 4-7 van zodat we met een mooie voorsprong de laatste kwart in gaan. Door het uitstekende keeperswerk van Teun (met als hoogtepunt een vrije bal uit de kruising weg halen) en de zeer sterke en solide verdedigers Boet, Douwe en Nino kwam er niemand meer langs en speelden we de wedstrijd professioneel uit en liepen we zelfs uit naar een 4-9 eindstand door de neefjes Simon en Jaap.

Na deze fantastische wedstrijd mocht Jaap zijn ouders bellen om te zeggen dat we hadden gewonnen en werden we allemaal uitgenodigd om bij Wild Bijzonder Vissen te komen waar we op deze mooie locatie werden getrakteerd op patat, frikandellen en bitterballen! Bas en Kim nogmaals bedankt!

Nu nog een paar weken hard trainen voor de finale echt gaat beginnen! Hierin is onze tegenstander S.V. Grol uit Groenlo. Zij hebben knap gewonnen met 7-3 van de Lutte.

Spelers, trainers en leiders vv Reutum JO10-1