nieuws   10 mei 2019     1 foto
Voetbalvereniging Reutum viert haar 75 jarig bestaan.

Nadat in de jaren dertig van de vorige eeuw zich al mannen verenigden om te voetballen werd op 15 mei 1944 officieel de VV Reutum opgericht. Optimistisch om aan het einde van de oorlogsjaren een nieuwe start te maken. Alle reden om nu na 75 jaar te vieren dat de VV Reutum nog steeds een springlevende, gezellige en mooie vereniging is die midden in de samenleving staat.

Door de jaren heen zijn grote successen geboekt, teleurstellingen verwerkt en hebben velen zowel actieve voetballers als talrijke supporters genoten van het fraaie, altijd spannende voetbalspel. Op verschillende accommodaties is gevoetbald, bestuur en leden hebben altijd op tijd ingespeeld op de toekomst om zo levensvatbaar te blijven en aantrekkelijk te zijn voor de leden.

Ga maar na: een vereniging van dik 200 leden waarvan het eerste elftal in het seizoen 2019-2020 voor het vijfde jaar op rij in de derde klasse voetbalt, met voldoende vrijwilligers om de jeugd te trainen en op te vangen, om een prachtig eigentijds voetbalcomplex met een fraai kunstgrasveld te onderhouden, met het spelregelteam dat dertien keer Nederlands kampioen werd en met het vrouwenvoetbalelftal dat in 1974 de eerste kampioen van Nederland was.

75 jaar VV Reutum is opgeschreven en verbeeld in een mooi vormgegeven jubileumboek, ‘Onze club, sinds 1944’, dat tijdens het jubileumweekend zal worden overhandigd aan het bestuur en beschikbaar is voor de (oud) leden en supporters.

Heel veel mensen zijn bezig om van dit jubileumweekend een prachtig feest te maken voor de leden, oud leden, jeugdleden  en supporters, die hierbij van harte zijn uitgenodigd.

Op zaterdag 11 mei om 12.30 uur begint een voetbalparty voor de jeugd en een voetvolley toernooi voor de senioren, oud leden en de A en B jeugd.

Vanaf 18.00 uur is er een reünie, waar vooral de (oud) leden/ supporters verwacht worden om herinneringen op te halen en grote verhalen met elkaar te delen.

Vanaf 20 uur is er een feestavond met diverse optredens van Reutums talent die op een ludieke manier hun licht laten schijnen op de geschiedenis van VV Reutum.
Daarna zullen  vanaf ongeveer 10.00 uur DJ Small Faces en de band Falsch und Verrückt zorgen voor optimale feestvreugde.

Zondagmorgen 12 mei om 11 uur zal een kop koffie goed smaken en wordt het jubileumweekend voortgezet met diverse activiteiten voor jong en oud, spelletjes voor de jeugd en een wandeltocht voor de( jongere )ouderen. Allen kunnen daarna aan tafel voor een lekkere brunch.

Alle festiviteiten vinden plaats op de thuishaven, de Kottenbrei in Reutum.