nieuws   12 mei 2019     47 foto's
Reutum 75 jaar, zondag 12 mei 2019

Glinsterende oogjes van tientallen kinderen tijdens hun activiteiten en spelletjes, glinsterende ogen van tientallen bezoekers van de reünie en een uitbundig feest dat zaterdagavond na tienen losbarstte.

“Wat heb ik een prachtige avond gehad”, klonk het na afloop van de reünie die begon met flinke omhelzingen en knuffelpartijen. “Jij ook hier, wat mooi! Hoe gaat t? Wat hebben we een mooie tijd gehad bij de VV Reutum.” Daar zaten ze de ‘oudjes’, vijftigers, zestigers, zeventigers en tachtigers, met al hun verhalen uit de tijd dat ze voetballer of supporter waren. Blij dat ze gekomen zijn op dit 75 jarig jubileum van hun kluppie. Nog steeds.

Een informeel jubileum was de wens van de jubileumcommissie die bergen werk heeft verzet om een gedenkwaardig weekend met voor elk wat wils te organiseren. Zaterdagavond werd door voorzitter Frank Droste kort teruggeblikt en ook vooruitgekeken. Hij zei trots te zijn op een levendige vereniging met goede resultaten, met veel vrijwilligers en met een prachtig complex. In hoofdsponsor Gebr Poppink dankte hij alle sponsoren voor hun jarenlange ondersteuning.

Roel Mensink overhandigde namens de redactie aan de voorzitter het eerste exemplaar van het jubileumboek. “Wat een gaaf boek”, zijn de eerste reacties die binnengekomen zijn. Voor (oud) leden is dit jubileumboek nog te verkrijgen in de kantine op de Kottenbrei.

Waar in dit jubileumboek een team All Stars aller tijden is opgetekend, bracht Reutums talent zaterdagavond een ‘Heldenteam’ op de planken, afgesloten met een eigen clublied! Hilarisch en herkenbaar.

Daarna ging het geluid op volle sterkte en de band Falsch und Verrückt zorgde voor een optimale vrolijke stemming.

Bekijk hier 'Terug in de tijd' met oud filmmateriaal.

De tent was schoon en fris toen zondagochtend de wandelaars zich meldden voor de koffie en een prachtige wandeling die via Wild waar een korte stop was met een drankje en een hapje, terug naar de Kottenbrei leidde. En dat de brunch met pannenkoek en broodje gebakken ei heerlijk smaakte, laat zich raden.

Ondertussen leefden de kinderen van de basisschool zich uit in allerlei uitdagende spelletjes waarbij de hulp van veel ouders geboden werd. Natuurlijk werd dit weekend afgesloten met het prachtige voetbalspel. De jongste kinderen  tegen hun moeders, de meisjes tegen het vrouwenelftal en de grotere jongens tegen hun helden uit het eerste elftal. Moe en heel voldaan gingen ze aan het einde van een prachtig jubileumweekend naar huis. Om nooit te vergeten!

Dank aan iedereen die geweest is om samen 75 jaar VV Reutum te vieren, dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft.
De link naar het You Tube kanaal met diverse filmpjes over vv Reutum:

Bekijk hier 'Terug in de tijd' met oud filmmateriaal.

In de bijlage net als van de eerste dag,  een foto-sfeerimpressie.