Afgelastingen - Opdooi kunstgras - VV Reutum
Afgelastingen - Opdooi kunstgras

20 november 2018   /      1 afbeelding(en)   /      20 november 2018

Afgelastingen
Het is voor elke voetballiefhebber altijd weer een teleurstelling als de wedstrijd wordt afgelast. Maar hoe gelast ik als club een wedstrijd af? En hoe zorg ik dat iedereen ervan op de hoogte is?
Gebruik je KNVB Wedstrijdzaken-app om een wedstrijd af te gelasten. De wedstrijdsecretaris kan dat voor alle leeftijdscategorieën vanaf één dag voor de wedstrijd in de KNVB Wedstrijdzaken app. De scheidsrechter kan dit op de wedstrijddag in de KNVB Wedstrijdzaken app.
Gebruikers van de Voetbal.nl-app ontvangen bij een afgelasting een push-notificatie over de wedstrijd die je volgt. Dit geldt voor wedstrijden van teams O8 en ouder.

Extreme hitte of kou
Bij extreme hitte of extreme kou kan de thuisspelende vereniging zelf bepalen of de wedstrijden van de JO11 en jonger worden afgelast. Dit kan ook gebeuren op verzoek van de bezoekende vereniging. Afgelasting moet uiterlijk plaatsvinden een dag voorafgaand aan de wedstrijden. Geef dit dan wel de eerste werkdag daaropvolgend door aan het betreffende steunpunt.
Wedstrijden van andere categorieën kunnen bij extreme hitte of extreme kou alleen worden afgelast na overleg met de competitieleider van het betreffende KNVB-steunpunt, dan wel met de competitieplanner landelijke competities van de KNVB.

De prodedure m.b.t. afgelastingen bij de vv Reutum jeugd, kun je vinden  onder
Handige documenten:  Procedure Afgelastingen jeugdelftallen vv Reutum

Kunstgras en opdooi

Bij (op)dooi kan tijdelijk het water nog niet door de onderliggende vorstlaag wegzakken. Dit betekent dat de mat en onderliggende sporttechnische laag verzadigd raken. De laag is zeer instabiel en kan bij gebruik grote schade oplopen. Daarom geldt bij opdooi:
Bij (op)dooi wordt er geen gebruik gemaakt van het kunstgrasveld.
Informeer dus  eerst of er getraind of een wedstrijd mag worden gespeeld  op het kunstgras bij de consuls van onze vereniging.
Voor de jeugd is dit Jan Benerink en bij de senioren is dit Tonnie Huiskes.
Hubert Stevelink ( Stichting Groen Gras)  kan ook advies  geven.

naar het overzicht