Kamphuis Toernooiweekend met TVC 28 als winnaar van het David & Goliathtoernooi - VV Reutum
Kamphuis Toernooiweekend met TVC 28 als winnaar van het David & Goliathtoernooi

11 juni 2018   /      50 afbeelding(en)   /      11 juni 2018

Kamphuis Toernooiweekend, vol sportiviteit, weer een succesvol evenement op De Kottenbrei!

Het was een komen en gaan van voetballers afgelopen weekend op de Kottenbrei in Reutum. De plaatselijke VV hield het jaarlijkse Kamphuis toernooiweekend dat op een goede opkomst kon rekenen. De aanwezigheid van de zon maakte het sportieve, maar ook gezellige weekend compleet.
Zaterdagochtend kwam de organisatie bijeen al voordat de eerste vogel gefloten had zodat om stipt 10 uur afgetrapt kon worden om de hoofdprijs bij het JO13-toernooi (voormalig D-jeugd). De Jongens van KVV JO13-2 uit Losser gingen er na een spannende finale met de eerste prijs vandoor.
Na de middag stond het JO15-Toernooi op het affiche, in dit toernooi namen maar liefst 9 teams het tegen elkaar op. In de finale tussen Bornebroek JO15 en SVZW JO15 trok Bornebroek JO15 aan het langste eind. De Thuisploeg Reutum JO15 wist in de slotfase van de troostfinale de derde plaats te bemachtigen.
Zondagochtend ontwaakte de Kottenbrei eveneens vroeg. Onder zomerse omstandigheden kreeg de jongste jeugd uit de regio de kans om hun talenten te showen. Terwijl het publiek in de zon genoot van de strijd op het veld scoorden de Mini’s er op los. DSVD mini’s 1 wisten met de felbegeerde trofee huiswaarts te keren.
Zondagmiddag werd het Kamphuis Toernooiweekend traditioneel afgesloten met het David & Goliath Toernooi. Het experiment  met deze  unieke formule dat in 2004,  tijdens het 60 jarig jubileum van vv Reutum het levenslicht zag, verliep naar verwachting.
Het naar de kleine David en reusachtige Goliath vernoemde toernooi,  vaardigen ieder hun sterkste seniorenteam en sterkste JO09-team (voormalig F-jeugd) af.
Dit toernooi waarbij het de opzet is dat  de 9 clubs in de gemeente tegen elkaar strijden bevatte deze jaargang jammer genoeg maar  4 deelnemende clubs.

Het David & Goliath toernooi wordt in een toernooivorm gespeeld , waarbij de resultaten van JO09’jes  in hun onderlinge competitie even zwaar tellen als die van het vlaggenschip van hun vereniging. Zowel de JO09’jes als de eerste elftallen speelden op een half veld. De JO09-jeugd en het seniorenteam van TVC’28  pakte de hoofdprijs van het weekend door dat het 1e elftal  2 van de 3 wedstrijden wist te winnen en het JO09 alle wedstrijden wist te winnen.
De teams van Reutum, Manderveen en Vasse kwamen net te kort om eerste te worden. Reutum werd 2de, Vasse 3de en Manderveen eindigde op de 4de plek.
Al met al kijkt de organisatie terug op een fantastisch weekend met een enorme lading sportiviteit. De organisatie hoopt volgend jaar,  in het jaar dat Reutum 75 jaar bestaat,  alle teams weer te mogen begroeten en wil de sponsor Kamphuis Sloopwerken bedanken voor het mogelijk maken van dit prachtige evenement.

naar het overzicht