Reutum 2 strijdend ten onder - VV Reutum
Reutum 2 strijdend ten onder

04 februari 2018   /      1 afbeelding(en)   /      04 februari 2018

Voor Reutum 2 begon de 2e helft van de competitie op een koude zondagmorgen in Ootmarsum.
Temperatuur rond het vriespunt en een stevige noorderwind maakte van menig man weer een kleuter.
Helaas was het kleinste kind op het veld deze ochtend de scheidsrechter.

In een sportieve wedstrijd wist hij een negatieve rol op zich te nemen door overduidelijk aanwezig te zijn.
De wedstrijd begon om 11 uur en het was KOSC die vanaf het begin met goed voetbal duidelijk de baas op het veld was.

Reutum beperkte zich tot verdedigen en wist zich staande te houden. Na ongeveer 15 minuten voetballen was de rappe spits van KOSC echter de baas over zijn bewaker en schoof de bal keurig in de verre hoek waarbij onze nieuwe doelman Kevin Tulk kansloos was.

KOSC drukte door en met dank aan Kevin bleef het voorlopig 1-0, een schot in de verre hoek wist hij met een mooie duik tot hoekschop te verwerken. Uit standaard situaties bleek KOSC ook gevaarlijk en na 25 minuten wist het uit een scherp aangesneden hoekschop binnen te knikken. Kevin raakte de bal nog met de vingertoppen aan waarna Marcel Kamphuis net een kopje te klein was bij de paal.

Reutum kreeg zelf nauwelijks kansen maar het spel van KOSC werd wat slordiger. Een paar minuten voor rust kwam Reutum goed weg met een bal op buitenkant paal.

Ruststand 2-0.

Jeroen Lammerink werd in de rust gewisseld voor Sander oude Luttikhuis en de warme thee werd welkom ontvangen. Reutum kwam goed uit de kleedkamer waarbij gezegd moet worden dat KOSC duidelijk minder uit de kleedkamer kwam, de wedstrijd was meer in evenwicht, Reutum wist nog geen kansen te creëren maar kwam voetballend beter in het spel voor. Er werden enkele vrije trappen gegeven aan de thuisploeg die echter goed gepareerd werden door keeper Tulk.

De sfeer in het veld was goed en de ploegen gingen stevig maar fair de duels aan. Na 20 minuten spelen in de tweede helft kwam de aansluitingstreffer uit een fantastische vrije trap van Jeffrey Lammerink, van verre afstand wist hij de keeper (en zichzelf) van KOSC te verrassen. Reutum knokte door en KOSC werd steeds slordiger. Een doelpunt van Guus ter Grote werd afgekeurd wegens buitenspel,, en een speler van Reutum werd 10 minuten weggestuurd wegens opmerkingen tegen de scheidsrechter.

Ook met 10 man bleef Reutum op de been ook al kreeg KOSC in deze fase enkele goede kansen.
De moegestreden Lex oude Kotte werd vervangen door Jesse Lammerink die helaas maar enkele minuten mocht spelen.

Na een snelle uitval werd Jesse uit balans gebracht door zijn tegenstander waardoor hij viel. In zijn val werd een volgende tegenstander geschept en volgens de scheidsrechter was het noodzakelijk hier direct rood voor te geven.

Een zure ochtend voor Jesse die zich van geen kwaad bewust was. Reutum kreeg ook met 10 man enkele goede kansen, Roel Booyink kreeg tot twee maal toe de gelijkmaker op het presenteerblaadje maar wist deze helaas niet te verzilveren.

Na 90 minuten spelen was het einde wedstrijd en mocht KOSC de drie punten bijschrijven. Op basis van de eerste helft was dit verdiend, op basis van de tweede helft zat er puntje in voor de manschappen van Edwin oude Kotte.

Het vertoonde spel en werklust geeft echter hoop voor het vervolg van de competitie.
Eerst gaan we ons aankomend weekend onderdompelen in het feestgedruis onder leiding van Opperbaas Prins Roel de Eerste.

Man van de wedstrijd werd Niek Platvoet die 90 minuten lang een plaag voor de middenvelders van KOSC was. Over 2 weken wacht ons een uitwedstrijd, opnieuw een derby en wel tegen Vasse 2.

naar het overzicht