Reutum JO10-1G wint nipt van NEO JO10-3!! - VV Reutum
Reutum JO10-1G wint nipt van NEO JO10-3!!

04 november 2017   /      1 afbeelding(en)   /      04 november 2017

4 november jl. is een mooie dag geworden voor de JO-10 van onze vereniging. Thuis tegen het iets hoger geklasseerde NEO werd er afgetrapt op een zeer mooie zonnige november-morgen. Bob was nog herstellende van een armbreuk waardoor de rest iets meer moesten doen op het veld.

Na het eerste fluitsignaal ging Reutum vol in de aanval omdat de jongens en meisjes een goed resultaat leken te ruiken. Al na 3 minuten stond het 1-0 na een flitsende aanval vanuit onze verdediging richting NEO doel.. Na enkele goede reddingen door de keeper van de eerste helft, Jette Morskieft, een aantal keren goed handelend optreden van de stoere verdedigers Jorn en Lotte en goed voetballende oplossingen van de middenvelders Luuk, Mees, Jolie, Ties en Lucas, werd er echt goed samengespeeld tussen deze jongens en meisjes. Lang konden de blauw-gelen echter niet genieten van deze voorsprong, in de 6e minuut trof NEO gelukkig doel door een ongelukkige actie van Reutum zijde. Hier werden de pupillen helemaal niet zenuwachtig, dit bleek ook wel door een splijtende pass vanaf het middenveld naar onze voorwaartsen. Deze aarzelde niet en schoot in de korte hoek de 2-1 binnen. Tussendoor waren er kansjes over en weer maar in de 17e minuut maakte NEO vanuit het niets de 2-2! Paniek? Nee gewoon doorvoetballen, want in de 22e minuut mochten de blauw-gelen voor de derde keer juichen, 3-2! Uitvoetballen tot de rust en de (positieve) kritiek van de leiders Gilbert en Dennis even aanhoren. Na een kleine aanpassing in de 2e helft, Luuk Morskieft mocht het keeperstenue overnemen van Jette, begonnen we zeer aarzelend aan de 2e helft.

Na wederom sterk optreden van onze verdedigers en middenvelders, bleef het tot 3 minuten voor eindsignaal 3-2. Bleef, want toen werd er door NEO gescoord en roken ze dat er wellicht meer te halen viel. Door soms luid coachen van de zijlijn door de leiders werden de laatste krachten ook nog gevraagd van de jongens en meiden. Na in de laatste minuut enkele corners achter elkaar te hebben genomen (vroeger was het op de training na 3 corners penalty, maar dit is helaas niet meerJ) mocht Reutum nog een keer richting doel van de zwart-witten. Dit kwam zeer goed uit voor de thuisploeg want door een mooi afstandsschot belandde de bal in het zijnetje aan de binnenkant van het vijandige doel! 4-3, een (verdiende) winstpartij van de blauw-gelen! Na het laatste fluitsignaal werd er volop gejuicht alsof de CL gewonnen was..

Op naar de volgende thuiswedstrijd volgende week tegen DETO JO10-2 op de eigen Kottenbrei om 10.00 uur, met hopelijk veel ouders, opa’s, oma’s, broers, zussen, ooms en tantes.

naar het overzicht