Frank Droste nieuw bestuurslid vv Reutum - VV Reutum
Frank Droste nieuw bestuurslid vv Reutum

23 september 2017   /      1 afbeelding(en)   /      23 september 2017

Donderdag 21 september  heeft de bijzondere ledenvergadering ingestemd met de benoeming  van Frank Droste tot nieuw bestuurslid  van vv Reutum.
Hij volgt Trudie Kuipers op die afgelopen juli na een periode van 10 jaar afscheid nam van het bestuur.
Namens het bestuur wensen we Frank veel succes.

Frank werd in 2008 sportman van het jaar bij vv Reutum.
Er werden  hem toen een aantal vragen gesteld. Een mooie terugblik....

1. W aarom ben jij sportman/speler v/h jaar  2008 geworden?
Dat moet je eigenlijk niet aan mij vragen maar aan de jury. Maar als ik mij goed herinner vermeld het juryrapport o.a. dat ik jaren op het voor Reutum hoogste niveau heb gespeeld, ben ik een sportieve voetballer die zelden een gele of rode kaart krijgt en ben ik een gedreven voetballer met een goede wedstrijdmentaliteit.

2.Een leuke anekdote of hoogtepunt/ dieptepunt m.b.t. voetbal.
Mijn sportieve hoogtepunt is zonder twijfel het kampioenschap met Reutum 1 in 1997. Het hele dorp vierde mee, fantastisch. Dieptepunten zijn voor mij ernstige blessures bij medespelers zoals botbreuken. Gelukkig heb ik daar zelf nooit last van gehad. Nee toch wel, ik heb één keer mijn dikke teen gebroken tijdens een wedstrijd met het eerste maar daar kwam ik pas na de wedstrijd achter.

3. Wat vind je bijzonder  positief aan de vv Reutum.
De sfeer, gezelligheid en gemoedelijkheid. Daarnaast voelt niemand zich verheven boven een ander. Op “De Kottenbrei” is iedereen gelijk. En zo moet het ook zijn.

4. Hoe zie jij jezelf over 10 jaar.
Over 10 jaar ben ik 49 en dan maak ik een come-back in het eerste. Nee, geintje natuurlijk. Ik hoop dat ik dan nog steeds actief een balletje kan trappen al zal het dan wel in het laagste elftal zijn. Maar dat mag dan wat mij betreft. En wellicht ben ik over 10 jaar supporter van mijn zoontjes, Daan en Tijn. Ik zou het mooi vinden als zij gaan voetballen maar pushen zal ik het niet.

5. Waar heb  je een hekel aan.
Aan verliezen en aan onsportief gedrag.

6. Favoriete drank na een wedstrijd.
Koude pils.

7. Zou je iets willen aanpassen / veranderen bij de vv Reutum
Ik zou heel graag zien dat Reutum een kunstgrasveld krijgt. Niet omdat dat fijner is dan echt gras maar omdat met name het trainingsveld en in iets mindere mate het tweede veld de winterdag bijna niet te bespelen zijn. Met kunstgras kan ’s winters onder betere omstandigheden en daardoor met veel meer plezier getraind en gespeeld worden en dat zal de prestaties ook weer ten goede komen. Tot je enkels door de modder heb ik wel een keer gehad.

8. Lid van vv Reutum sinds
Dat weet ik niet precies. Ik ben niet direct in de f-jes gaan voetballen. Volgens mij ben ik in “e” begonnen met voetballen dus ik denk dat ik ongeveer  8 jaar was. En dan zou ik dus in 1977 lid zijn geworden.

9. Links of rechtsbenig, verdediger of aanvaller
Tja, nu kan ik wel gaan zeggen dat ik tweebenig ben maar dan wordt ik op het veld uitgelachen. Nee, ik ben puur rechtsbenig en nog meer verdediger. Opmerkelijk is wel dat ik twaalf jaar lang linkerverdediger in het eerste elftal ben geweest.

10. Bekendste persoon bij vv Reutum, meest respect voor.
Bekendste persoon is Bertus Kamphuis. Wie kent hem niet. Meeste respect heb ik voor alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de vereniging. Ik wil graag namen noemen maar dan doe ik anderen weer tekort dus hier laat ik het bij.

11. Waar irriteer je je aan binnen de vv Reutum
Ik irriteer mij niet snel. Maar ik kan er niet goed tegen dat iemand niet goed zijn best doet en daardoor niet uit de wedstrijd/training haalt wat erin zit.

12. Reutum 1, hoe denk jij hierover. Verleden/heden/toekomst
Ik heb zelf vier jaar in de vierde klasse gespeeld. Voor Reutum was dat toen het hoogst haalbare. Wanneer je kijkt naar de ledenaantallen van andere verenigingen dan is de vijfde klasse de juiste klasse voor Reutum. Maar dat wil niet zeggen dat je niet omhoog kunt/moet kijken. Met een beetje geluk had Reutum 1 dit jaar weer in de vierde klasse gespeeld. Met de huidige lichting behoort dat zeker ook tot de mogelijkheden. In de (nabije) toekomst zal Reutum 1 ongetwijfeld nog wel weer in de vierde klasse spelen. Twee aspecten zijn hierbij van belang: enerzijds een goede lichting en anderzijds een goed jeugdbeleid met adequate jeugdtrainers.

13. Beste / slechtste  karaktereigenschap
Mijn beste eigenschap is mijn inzet en gedrevenheid. Mijn slechtste eigenschap, hoewel je kunt discussiëren of het een slechte eigenschap is, is dat ik slecht tegen mijn verlies kan.

14. Passie buiten het voetbal
Zo, dit gaat wel heel ver. Maar als je bedoelt of ik nog andere hobby’s heb, ja die heb ik nog genoeg. De belangrijkste zijn de jacht en carnaval.

15. Wat zijn de verwachtingen van jouw elftal voor ’t komend seizoen 2008-2009.
Mijn elftal is Reutum 2. Voor het tweede elftal is het altijd lastig voorspellingen te doen omdat je deels afhankelijk bent van blessures en schorsingen bij het eerste. Maar los daarvan denk ik dat wij in de middenmoot mee zullen draaien. Daarnaast hoop ik vooral op een sportief en gezellig seizoen.

16. Wie is de beste voetballer binnen V.V. Reutum op dit moment en in het verleden.
De beste voetballer die ik gekend heb als voetballer is Edwin oude Kotte. Maar als ik enkele van mijn ooms mag geloven waren ze vroeger vééél beter. Het zal wel!
De beste voetballer op dit moment vind ik moeilijk aan te geven. Ik vind niet dat er één uitschieter is. Niek en Hans Brunninkhuis en Jord van der Aa kunnen erg goed voetballen. Maar het is niet eenvoudig om altijd goed te spelen.

Op de foto: augustus 2008: Reutum 2 - Stevo 4

naar het overzicht