Belangrijke oproep - VV Reutum
Belangrijke oproep

Belangrijke oproep

  22 augustus 2017   /      1 afbeelding(en)   /      22 augustus 2017

Belangrijke oproep voor leiders, trainers, scheidsrechters en overige teamvrijwilligers!

Het nieuwe seizoen begint in het weekend van 2-3 september.
Dat betekend ook de invoering van het mobiele Digitale Wedstrijd Formulier (mDWF), dat met ingang van seizoen 2017-2018 landelijk ingevoerd wordt. Voor teams vanaf Onder 13.
Het mDWF zal best een flinke verandering betekenen voor veel betrokkenen binnen de clubs.

Wie krijgen er met het mDWF te maken?
Het mDWF gaat gebruikt worden door iedereen die een rol speelt bij het invullen, wijzigen of insturen van de (digitale) wedstrijdformulieren.
Concreet zijn dat de teammanagers (selectieteams), leiders (overige elftallen), aanvoerders, scheidsrechters en bestuursleden. Een groot deel van de mensen die zo’n rol vervult, is waarschijnlijk al bekend met de Sportlink-applicatie die op de PC’s in de bestuurskamer gebruikt werd voor het invullen van het (digitale) wedstrijdformulier.
Voor de volledigheid: het mDWF wordt is alleen verplicht in de leeftijdscategorieën JO13/12 en ouder. Voor de leeftijdscategorieën JO11/10 en jonger is het mDWF niet verplicht en wordt deze ook niet gebruikt.

Wat gaat er veranderen?
De belangrijkste verandering is dat het digitale wedstrijdformulier voortaan alleen nog via de Wedstrijdzaken-app op de mobiele telefoon of het tablet ingevuld, gewijzigd of ingestuurd kan worden. Dat gaat dus niet meer via de Sportlink-applicatie op de PC’s in de bestuurskamer. Nog nadrukkelijker dan bij de Sportlink-applicatie het geval was, werkt het mdwf met ‘rollen’, waarbij elke rol (teammanager, leiders, aanvoerder, scheidsrechter, bestuursdienst) een eigen taak heeft bij het invullen van het wedstrijdformulier.
De tweede belangrijke verandering is dat de welbekende spelersfoto’s met het mdwf komen te vervallen. Alle spelersfoto’s zijn gedigitaliseerd en die digitale exemplaren kunnen door scheidsrechters gebruikt worden om voorafgaand aan een wedstrijd – via de mobiele telefoon – een -'pasjescontrole’ uit te voeren.

Ondertussen nodigen we alle leden uit om vooral de Wedstrijdzaken-app op de mobiele telefoon te downloaden en te installeren, óók de spelende leden die straks geen rol in het mDWF spelen. Via deze app kan je immers ook je eigen spelersfoto wijzigen.

Aanmelden ‘Wedstrijdzaken’ App van de KNVB! Voor alle leden vv Reutum
Ga op je telefoon naar de Apple Store of Google Play Store en zoek de App ‘Wedstrijdzaken’ van ‘Sportlink Services’ op. Download deze gratis App op je telefoon. Open vervolgens de App en registreer je met het e-mailadres dat bij vv Reutum (en daarmee de KNVB) bekend is.

Geen officieel lid: Meld je dan aan met het e-mailadres welke als contactadres van uw zoon/dochter bij vv Reutum  bekend is.
Foutmelding: Het gekozen e-mailadres is niet bekend bij de KNVB. Probeer een ander mailadres of geef dit door aan jouw leider, die dit weer doorgeeft aan Wim Wichman.

Indien de aanmelding gelukt is kun jij je aanmelden. Als het goed is zie jij vervolgens diverse informatie over jouw team.

Bekijk hier diverse introductie filmpjes

Het mobiele digitale wedstrijdformulier
https://www.youtube.com/watch?v=Fj5luxBcLCg

Spelerspas controle
https://www.youtube.com/watch?v=T5Zuqzlfca4&feature=youtu.be

Wedstrijdverloop vastleggen
https://www.youtube.com/watch?v=TQNnpBZSyK8&feature=youtu.be

Spelersopgaaf indienen
https://www.youtube.com/watch?v=DTd1ca6F-tM&t=16s

 

 

naar het overzicht
Reacties