Jeugdkamp 2017 met als thema - Groet n uit de rimboe - VV Reutum
Jeugdkamp 2017 met als thema - Groet n uit de rimboe

Jeugdkamp 2017 met als thema - Groet n uit de rimboe

  28 juli 2017   /      192 afbeelding(en)   /      28 juli 2017

Jeugdkamp 2017 VV Reutum met als thema: “Groet’n uit de rimboe” naar De Langenberg in Rijssen
Vrijdag 21 juli om 17.00 uur werden we onder goede weersomstandigheden op de Kottenbrei verwacht. Na een soms moeilijk afscheid van de moeders en vaders  (wel met een knuffel natuurlijk) zijn we met z’n allen naar de kampeerboerderij De Langenberg te Rijssen  gegaan om daar een weekend lang “Groet’n uit de rimboe” uit te beelden in sport en spel.

Nadat de teams bekend waren gemaakt, werden we door de leiders en enkele ouders naar  de Langenberg gebracht. Bij aankomst hadden Peppi en Kokkie samen met Bernadet de broodjes al klaar voor de hongerige kinderen.  Nadat iedereen zijn spullen had uitgepakt en het bed had opgemaakt,  kregen we van onze kampopperhoofd Tom Holsink zeer duidelijk de regels, uitleg Tarzan en Jane en Bonte Avond te horen. Verder waren er de eerste punten te winnen met het bedenken van een originele teamnaam en het maken van een teamvlag. Een team noemde zich “De Wilde Krijgers” een andere “Tiger Hunters” weer een ander “HaKOENa MARTata” (leiders heten toevallig Koen en Mart). Om 19.00 uur zijn we het bos ingegaan om van hout, takken en alles wat er maar los in het bos lag een hut te bouwen. Van de kampleiding kregen we een touw en schaar mee om hier een mooie hut van te maken. Dit ook weer voor de volgende punten  voor de dit jaar weer  vertrouwde Gele Trui. Ieder team mocht een creatie bouwen in het mooie bos. Nadat er vele zeer mooie creaties gemaakt waren, zijn we even naar de kantine gegaan om te genieten van de verdiende broodjes knakworst die Peppi en Kokkie liefdevol voor ons hadden klaargemaakt. Nadat deze allemaal waren opgegeten, maakte Tom het tussenklassement van de Gele Trui bekend. “De Golden Chimpies”  Dit achter de rug, konden de jongste sporters, de F-jes, hun bed opzoeken al dan niet gehuld in de Gele Trui. De oudere sportertjes mochten nog even wachten op de spannende grezeltocht die komen zou… Een onbekende gedaante verscheen in het bos in het midden van een cirkel vol met gespannen gezichten van kinderen. Het verhaal ging over Johanna en Albrecht die nog ergens in het bos met de Witte Wieven zou ronddwalen….  Na deze spannende griezeltocht  konden ook de D-tjes en E-tjes lekker gaan slapen om zich op te maken voor een lange zware dag die komen ging.

Zaterdagmorgen moesten we ons al weer vroeg melden om deel te nemen aan de wandeling. De organisatie kon zo de verschillende veldjes uitzetten voor het eerste spel deze dag: Honkvoetbal. Ook een spelletje was het precisie schieten. Na deze onderdelen was het tijd voor de lunch. Broodje gebakken ei!! Heerlijk.

Vanaf 13.30 werden op deze dag de onderdelen van de Zeskamp afgewerkt. Het duo Rob Veelers en Jordy Brunninkhuis hadden weer prachtige onderdelen bedacht met veel water, wat toch altijd weer voor de nodige hilariteit zorgde, cross parcours door het bos, geblindeerd lijn bal en nog veel meer. Met als klap op de vuurpijl dat de kinderen eieren mochten gooien die de leiders van hen moesten koppen voor de punten!! Donders gaaf.

Ook een onderdeel van deze dag was het penaltyschieten. De D, E en F jeugd mochten respectievelijk van 15, 13 en 11 meter op een trainingsdoeltje schieten en zo vaak mogelijk raak schieten. Uiteindelijk waren het Jochem Groothuis (D), Tim Volmerink (E) en Pim Janssen (F) die de bekers in ontvangst mochten nemen.

Na deze grote inspanningen konden we lekker douchen en stonden Peppi en Kokki klaar om ons te voorzien van een heerlijke barbecue. Na deze happening kon er dan eindelijk begonnen worden met  De Bonte Avond. De organisatie heeft ons de opdracht meegegeven om onze talenten te tonen door een playback-act uit te voeren. Dit hebben we allemaal reuzegoed gedaan! Teams moesten bijvoorbeeld liedjes van Broederliefde en Boef playbacken..De jury vond het ook heeeel moeilijk om de punten voor de Gele trui te verdelen omdat iedereen eigenlijk wel heel goed was. Tussendoor heeft de organisatie een Kahoot – quiz gemaakt met allerlei vragen. Heel mooi gemaakt. Vragen als “aan welke straat woont Pino” en “wie voetbalt er in Estadio Bernabeu”  moesten met een mobiel zo snel mogelijk beantwoord worden. Aan het eind van de Bonte Avond hebben we samen met alle leiders nog een grote polonaise gelopen en lekker raar gedaan op disco muziek. Weer werd het tussenklassement van de Gele Trui bekend gemaakt en werd duidelijk wie er vannacht in de Gele Trui mocht slapen.

Een zonnige zondagmorgen begon dit jaar met een wandeling. Na de wandeling konden we weer genieten van een boterham.

Natuurlijk mocht het voetbaltoernooi op de zondagmorgen niet ontbreken, fanatiek werd er gestreden voor het klassement. Dennis had dit weer goed voorbereid. Toen dit prachtige toernooi was afgelopen hebben we onze slaapzalen netjes opgeruimd en alle tassen bij de container neergelegd zodat de leiders deze in de container konden pakken. Dit deden ze heel goed.

Na de broodjes zijn we richting Tubbergen gegaan om daar in het zwembad heerlijk vrij te zwemmen en samen met de leiders te genieten en ouwehoeren in het water.

Terug op de Kottenbrei kregen we patat met een frikadel of kroket en hebben we samen met onze ouders de presentatie bekeken van het weekend. Bij veel foto’s konden de ouders zien dat we een topweekend achter de rug hadden.

Maar het belangrijkste moest nog komen, de uitreiking van de Gele Trui klassement. Uiteindelijk ging het team “De Golden Chimpies” onder leiding van Matthijs Kolman en Nijre Leferink er met deze felbegeerde Gele Trui vandoor. De Pechvogelprijs werd dit jaar gelukkig niet uitgereikt.

Angela had dit weekend alles tot in de puntjes voorbereid en als laatst werd ook nog de Tarzan en Jane van dit jaar bekend gemaakt: dit waren Pien Hofman en Bob Droste. Volgend jaar gaan we weer naar de Biggenhof in Holsloot, we hebben er nu al zin in!!

naar het overzicht
Reacties