FC Twente vrouwen - MSV Duisburg Vrouwen op de Kottenbrei - VV Reutum
FC Twente vrouwen - MSV Duisburg Vrouwen op de Kottenbrei

22 juli 2017   /      43 afbeelding(en)   /      22 juli 2017

Sterspeelster van de Nederlands kampioenen in 1974 Agnes Maathuis zei toen in een interview in de Tubantia: 'Ik kan me niet voorstellen dat er ooit vrouwen / meiden zullen zijn die beter voetballen dan wij nu.' Een paar honderd toeschouwers zagen vrijdag 21 juni op De Kottenbrei dat de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal super snel gaat.
Natuurlijk de vrouwen van vv Reutum  waren in de jaren 70 het beste elftal en speelden in die jaren voorwedstrijden voor FC Twente en Go Ahead in het Diekmanstadion en  in Deventer aan de Vetkampstraat.
Prachtige belevenissen toen maar de jonkies van FC Twente lieten zien dat de voorspelling van Agnes niet uit is gekomen.
Vrijdag 21 juli speelde FC Twente haar eerste oefenwedstrijd  van het nieuwe seizoen op het volgens de vrouwen van FC Twente  (vijfvoudig landskampioen ) en de Frauen van MSV Duisburg prachtige kunstgrasveld van VV Reutum.
Met 3-2 werd gewonnen van MSV Duisburg dat op het hoogste niveau in Duitsland voetbalt.
Een aantrekkelijke wedstrijd die kritisch werd bekeken door veel VV Reutum spelers en vaste supporters van de mannen. Enkele reacties: 'Goh, ik had niet verwacht dat die meiden zo goed zouden zijn. Technisch heel vaardig, snel, voetbalinzicht, handelingssnelheid, gewoon aantrekkelijk en een hoog tempo over de hele wedstrijd genomen.' Een enkeling waagt zich aan een vergelijking met de mannen, een enkeling.......
FC Twente is voornemens vaker hun oefenwedstrijden in de regio te voetballen.
Trainer Tommy Stroot, zijn staf en ook MSV Duisburg waren bijzonder tevreden over de gastvrijheid en het complex van VV Reutum. Een prima manier om het vrouwenvoetbal, de snelst groeiende teamsport in Nederland, te promoten en meer supporters aan zich te binden.
FC Twente kent het komende seizoen veel wisselingen. Er zijn transfers van speelsters naar het buitenland o.a. Jill Roord naar Bayern München.
Sherida Spitse, zij schoot de penalty binnen tegen Denemarken, blijft en jonge speelsters krijgen de kans om zich waar te maken.
FC Twente vrouwen zijn te volgen via social media en natuurlijk op de velden van ATC in Hengelo.

naar het overzicht