Recent nieuws

Reutum 1 sluit seizoen perfect af

Voor Reutum stond vanmiddag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Vooraf gezien een wedstrijd met twee gezichten. Voor Reutum stond het in het teken van het afscheid van enkele spelers en voor Neo stond er nog een kampioenschap op het spel. Waarbij wel gezegd moet worden dat men hierbij afhankelijk was van het resultaat van Eilermark. 

Waar het de afgelopen weken nog wel eens aan scherpte ontbrak aan de kant van Reutum was daar vandaag niks van te merken. De mannen begonnen fel en het eerste gevaar werd gesticht door Reutum. Mark Morskieft moest eerst worden afgestopt met een overtreding en even later werd Wout Slaghekke onterecht afgevlagd. Toch was het Neo dat het eerste een doelpunt maakte. Een scherp ingedraaide corner werd door Reutum in eigen doel gewerkt. Reutum gaf Neo de ruimte om het spel te maken maar de gasten uit Borne werden nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Kevin Tulk. Vlak voor rust kwam Reutum op gelijke hoogte. Mark dribbelde op het doel af en met een gelukje kwam de bal bij Wout. Wout bedacht zich niet en schoot de bal in de verre hoek binnen. 

De tweede helft was het Reutum dat als eerste gevaarlijk werd. Lindsay Moncherry wist goed bij zijn man weg te draaien en met een mooie pass vond hij Mark. Mark ging alleen op de keeper af en schoof de bal makkelijk in het hoekje. Na een uur spelen werd er als eerste afscheid genomen van Rick Blokhuis. Rick heeft jarenlang op het middenveld en in de verdediging van Reutum gespeeld en de laatste jaren werd hij vooral als aanvaller gebruikt. In die laatste rol heeft hij het veel verdedigers lastig gemaakt en zijn doelpuntjes mee gepakt. Stijn Slaghekke kwam voor hem in het veld en al snel kwam hij tot scoren. Waar Neo het naliet om te scoren, wist Reutum wel goed met de kansen om te gaan. In de omschakeling werd Stijn gevonden door Mark en hij wist de bal laag binnen te schieten. Met de 3-1 op het scorebord was de wedstrijd gespeeld. Even later werd het tijd voor het volgende afscheid. Roel Mensink mocht het veld verlaten voor broer Luuk. Roel heeft vele seizoenen in het eerste elftal van Reutum meegespeeld waarbij hij vooral werd gebruikt als verdediger. De laatste jaren is Roel een linie opgeschoven en daar kwam hij goed tot zijn recht op de positie van de verdedigende middenvelder. Tien minuten voor tijd werd er als laatste afscheid genomen van Jord van der Aa. Jord heeft vele jaren zijn diensten bewezen als laatste man van Reutum. Hij leidde de verdediging van Reutum en scoorde vaak via vrije trappen of met de kop. Het gemis van de beste voetballer die Reutum ooit gekend heeft, zal een grote aderlating zijn. In het restant gaf Luuk Mensink nog een mooie pass op Stijn en Stijn scoorde zo zijn tweede van de middag. Zo werd het seizoen met een mooie 4-1 overwinning afgesloten.

Na afloop werden de spelers die afscheid nemen in het zonnetje gezet door de selectie. Tevens werd er afscheid genomen van Ties Leferink. Ties is enkele seizoenen verzorger geweest en heeft besloten om nu weer te gaan voetballen. We willen Roel, Rick, Jord en Ties hartelijk danken voor de bewezen diensten de afgelopen jaren en wensen ze veel succes in hun verdere loopbaan! Nu is het tijd voor zomerstop en daarna is het aan Peter Bokma om de mannen van Reutum te trainen en te coachen.
We willen de supporters bedanken voor de steun van het afgelopen seizoen en we hopen iedereen weer terug te zien langs de lijn!

Programma - Uitslagen 24 mei tm 30 mei 2019

Reutum 1 wint laatste competitiewedstrijd verrassend met 4-1 van titelkandidaat NEO. en eindigt hiermee op een mooie achtste plaats met 34 punten,
met een positief doelsaldo van 3. Een geweldige teamrestatie!!!!!
Neo, De Tukkers en Sportlust Glanerbrug ( ondanks de overstap naar zaterdag) spelen nacompetitie om promotie.
Twenthe en Reünie spelen nacompetitie om behoud van een plaats in de derde klasse.

Eilermark werd mede door de verwachte 6-1 overwinning tegen Twenthe kampioen in de derde klasse A.
Victoria'28  degradeert, 

Reutum G is vanmiddag kampioen geworden in haar klasse.
De kampioenswedstrijd tegen koploper Oranje Nassau werd vanmiddag in Reutum met 6-0 gewonnen.
JO10-1 speelt zaterdag 1 juni in Markelo de Bekerfinale tegen Grol JO10-2.

Uitslag vrijdag 24 mei 2019     
Reutum 3 - UD W. 7 ----3-2
     
Uitslagen zaterdag 25 mei 2019     
Vanaf  13.00 uur Afsluiting competitie  G -elftallen op de Kottenbrei     
Berghuizen JO19-1 - Reutum JO19-1 ----3-2
ATC'65 JO17-5 - Reutum JO17-1 ----3-2
Reutum JO15-1 - Heracles avc JO15-4----2-6
Reutum JO13-1G - Quick '20 JO13-3 ----2-0
Avanti W. JO12-1 - Reutum JO12-1 ----6-9
Saasveldia JO11-1G - Reutum JO11-1 ----6-2
NEO JO10-1 - Reutum JO10-1G ----7-7
RSC JO9-1 - Reutum JO9-1 ----5-4
VMC JO8-2 - Reutum JO8-1G ----15-4
Sparta E. MO11-1 - Reutum MO11-1 ----13-0

Uitslagen zondag 26 mei 2019     
Reutum 1 - NEO 1 ----4-1
Reutum 2 - Saasveldia 3 ----3-3
Reutum 3 - RSC 6 ----1-6
SDC '12 VR1 - Reutum VR1 ----1-4
     
Programma donderdag 30  mei 2019     
19:00 ---- EFC PW 1885 VE1 - Reutum VE1 
 
Uitslagen Derde Klasse A
Eilermark 1 - Twenthe 1      ----6-1
Reunie 1 - Avanti W. 1   ----2-1
Reutum 1 - NEO 1     ----4-1
Saasveldia 1 - DSVD 1     ----1-1
Sportlust Glanerbrug 1 - W.V.V.'34 1    ----3-1
Tukkers De 1 - Losser 1     ----3-0
Victoria '28 1 - LSV 1    -----2-1
 
Een VV Reutummer in het Europees Parlement?

Tijden veranderen.
Bart Groothuis was tot het begin van deze eeuw een begenadigd voetballer in de Reutum jeugd.
Daarna vestigde hij zich in het westen van het land en stopte hij zijn blauwgele voetbalcarrière.
In 2007 schreef hij de volgende tekst in het clubblad.

De vanzelfsprekendheid van de V.V. Reutum 
Het was in mijn jeugd gebruikelijk dat je na het behalen van je zwemdiploma ‘op voetballen ging’. Of je zoiets op die leeftijd echt leuk vond of niet werd vaak ingegeven door wat familie en vrienden ervan vonden. Mijn vader vertelde in die tijd het verhaal dat hij éénmaal had gevoetbald, tegen Saasveldia achter het Koel’nbos, en had verloren met 24-1(!).
Deze teleurstelling was hij nooit meer te boven gekomen en hij had daarom sindsdien geen voetbal meer aangeraakt, behalve dan om er éen te verkopen in de winkel.
Ik kende gelukkig ook de verhalen van mijn oudere broer Rolf, die het voetballen fantastisch vond.
Hij was er blijkbaar goed in, dus ik had de verwachting dat ik ook goed zou kunnen worden. Ik zag er daarom niet tegenop deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Mijn jongste herinneringen aan de vv Reutum gaan terug naar het schoppen tegen een grote, zware bal, waar eigenlijk alleen onze trainer Charles [tsjaals] beweging in kreeg.
‘Jullie moeten hard jullie best doen en flink oefenen; eens schop je deze bal dan 100 meter ver’.
Dat laatste heb ik nooit meer kunnen proberen omdat bij de verplaatsing van het voetbalveld aan de Ootmarsumseweg naar de huidige locatie aan de F.J. Groothuisweg zowel Charles als de grote,
zware bal verloren is gegaan. Op de oude voetbalvelden werden tennisbanen gebouwd en met de komst van het moderne nieuwe complex ‘de Kottenbrei’ was het verlangen naar voetballen
bij Charles al snel verdwenen.

Vanzelfsprekend zat iedereen uit mijn klas, voor zover ik mij kan herinneren, op voetbal. Begrijpelijkerwijs liep niemand warm voor de enige geboden alternatieven in het dorp: jazzballet en volleybal.
Voetbal was daarom niet alleen een verlengstuk van je dagelijkse leven op school, maar ook een wezenlijk onderdeel van je vriendenkring. Je móest het daarom ook wel leuk vinden.
Gelukkig vond, in mijn beleving, iedereen het ook geweldig en dat kon ook niet anders met de enthousiaste begeleiding die we kregen.
Iedere jonge voetballende Reutummer had de hoop dat op een gegeven moment zijn elftal zou worden (be-)geleid door één van de clubcoryfeeën. Zo hoopte je op oude getrouwen zoals Tommie Veldhuis (Opel Kadett) of Paul Lansink (Mazda), of op stoere jonge kerels als Marcel Kamphuis (Peugeot 201) en Tom Holsink (Fiat Ritmo).

Hoe goed de boel bij de vv Reutum in elkaar zat, merkte ik eigenlijk pas echt toen ik er niet meer woonde.
Opeens zag ik dat allerlei vanzelfsprekendheden van de vv Reutum bij andere clubs helemaal geen vanzelfsprekendheden bleken te zijn.
Neem nu de grote groep vrijwilligers: de kantinemedewerkers, scheids- en grensrechters, leiders, trainers, supporters maar ook de ondernemingen die zorgen voor geld en ondersteuning.
Een ieder werkt mee aan de vanzelfsprekendheid van de goed lopende en presterende voetbalclub.

Maar het kan ook anders. Bij de studentenhockeyclub waar ik drie jaar lid ben geweest bleken ook veel ‘vanzelfsprekendheden’ opeens niet meer te bestaan.
Soms kwamen (vaak nauwelijks gekwalificeerde) scheidsrechters niet opdagen, was het altijd afwachten of er een trainer beschikbaar was,
liep je altijd aan tegen het thema geldgebrek maar gelukkig was er ook veel gezelligheid en bier…. Echt ’n studènt’nwèrk.
Iedereen was maximaal vier jaar lid, en dan was je weer weg. Vergelijk dat nu eens met de vv Reutum waar er tot voor kort nog mensen lid waren die er in 1944, bij de oprichting, al bij waren.

Met hockey is trouwens sowieso iets vreemds aan de hand. Bijvoorbeeld: de nieuwste rage hier in de Randstad is ‘bedrijfshockey’.
Grote advocatenkantoren of verzekeringsmaatschappijen leveren teams om tegen elkaar te kunnen spelen.
Stel je dat nu eens in Reutum voor zeg. De VV Steggink speelt tegen de RKSV Poppink en later op de dag is het Voorwaarts Kamphuis tegen de VV Ter Haar.
In Reutum sporten medewerkers van verschillende bedrijven mét elkaar, niet tegen elkaar.
Niet je hele leven hoeft toch ingericht worden naar je werk, soms is het gewoon tijd voor voetbal. Tot zover de uitweiding naar de hockey.

Het belangrijkste dat de VV Reutum mij heeft bijgebracht is misschien wel de karaktervorming.
Nu is het in Reutum überhaupt niet ongebruikelijk dat je wordt aangespoord koppig door te zetten, door te bijten of ‘hard te worden’ als het even tegenzit.
Maar in de trainingen van bijvoorbeeld Ruud Wesselink leerde je je grenzen verleggen, jezelf te overtreffen op wilskracht.
Zijn fanatisme dwong je ook tot het leveren van kwaliteit, niet alleen voor jezelf maar ook voor het teambelang.
Dát zijn de vaardigheden waar je de rest van je leven wat aan hebt.
Hier in Amsterdam zie ik maar al te vaak figuren rondlopen die dit alles vreemd in de oren klinkt. Dat maakt het samenleven er hier niet altijd gemakkelijker of prettiger op.

Nu is ’t niet zo dat ik dagelijks terugverlang naar Reutum, of dat ik er snel weer zou willen wonen. Integendeel.
Ik woon erg mooi in Amsterdam en werk met heel veel plezier in Den Haag.
Ik zou alleen zo graag willen dat een stukje Reutum naar Amsterdam werd geëxporteerd:
Een stukje meer van die vanzelfsprekende dingen in het leven.

##################################################

Tijden veranderen.

Op 23 mei 2019 kunt u stemmen voor het Europees parlement op Bart, plek 4 van de VVD. Een VV Reutummer in het Europees parlement.
Wie had dat gedacht in 2000?

Programma - Uitslagen 18 mei tm 23 mei 2019

Reutum 1 verloor vanmiddag in Losser met 3-1 van KVV Losser 1.

Na een matig eerste helft waarin Losser een 2-0 voorsprong nam, kwam Reutum 1 in de tweede helft behoorlijk terug,
maar won Losser toch  met 3-1 en zet daarbij een goede stap naar lijfsbehoud zonder nacompetitie.
Iets waar Reutum na de uitslagen van vandaag ook zeker van is. Een knappe prestatie van het team.
Volgende week ontvangt Reutum 1, het honderdjarige  NEO, dat vandaag de topper met 4-2 won van directe concurrent Eilermark 1.
Mocht Eilermark 1  in de wedstrijd tegen Twenthe puntverlies lijden,  dan is t team uit Borne bij een overwinning in Reutum kampioen van de Derde Klasse A.
Een mooi weekend dus volgende week,  met zaterdag  de seizoensafsluiting van de G-elftallen,  en zondag de wedstrijd Reutum 1 – Neo 1 en daarna het seizoens afsluitingsfeest.

 

Uitslagen zaterdag 18 mei 2019     
Reutum JO19-1 - DTC '07 JO19-1 ---3-3
Reutum JO17-1 - BWO JO17-3 ----4-1
Wilhelminaschool JO15-4 - Reutum JO15-1 ----5-1
VMC JO13-1G - Reutum JO13-1G ----3-6
Reutum JO11-1 - Tubantia JO11-2 ----2-6
Reutum JO10-1G - Enter Vooruit JO10-1 ----5-3
Reutum JO9-1 - Saasveldia JO9-1----6-2
Almelo JO8-1 - Reutum JO8-1G ----9-3
Reutum MO11-1 - Luctor Et Emergo MO11-2 ----3-2

Uitslagen zondag 19 mei 2019     
Losser 1 - Reutum 1 ----3-1
TVC '28 4 - Reutum 2 ----2-7
Stevo 8 - Reutum 3 ----2-4
Reutum VE1 - Manderveen VE1 ----5-0
Reutum VR1 - Tubantia VR2 ----6-2

Uitslagen woensdag 22 mei 2019
DSVD JO13-1 - Reutum JO13-1 ----2-1
TVC JO9-1 - Reutum JO9-1 ----8-4
Reutum JO8-1G - De Tukkers JO8-3 ----2-10
 
Uitslag donderdag 23 mei 2019
Langeveen VE 1 - Reutum VE 1----1-1
 
Derde Klasse A
Uitslagen zondag  19 mei 2019   
Avanti W. 1 - Tukkers De 1   ----2-2
DSVD 1 - Sportlust Glanerbrug 1   ----6-0
LSV 1 - Reunie 1 ----2-1
Losser 1 - Reutum 1 ----3-1
NEO 1 - Eilermark 1 ----4-2
Twenthe 1 - Saasveldia 1 ----0-3
W.V.V.'34 1 - Victoria '28 1 ----4-2
BOBsport Rijden Zonder Invloed bezoekt VV Reutum

Op zondag 19 mei van 11.00 tot 15.00 uur bezoekt de BOBsport campagne De Kottenbrei.

Via deze actie wordt bij sporters én bezoekers aandacht gevraagd voor het Rijden Zonder Invloed, ook ná een sportevenement! Iets dat de VV Reutum van harte onderschrijft.
Het doel van de campagne is het terugdringen van het aantal verkeersongevallen onder jongeren. Dit aantal is namelijk nog te hoog!
BOBsport doet dit door iedereen bewust te maken van de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer.

Sportclubs worden tijdens een wedstrijddag of evenement bezocht door het BOBsport campagneteam. Tijdens dit bezoek spreekt het BOB-team bezoekers in de sportkantine en toeschouwers aan. De speciale BOBautodeur wordt ingezet als BOB-challenge om de aandacht op het team te vestigen. Het is een echte aandachtstrekker en geeft een makkelijke ingang om in gesprek te komen. Bezoekers wordt gevraagd of ze BOB zijn. Met hen wordt de afspraak gemaakt om geen alcohol te drinken. Ook worden zij uitgenodigd voor een alcoholblaastest. Nuchtere bestuurders ontvangen als beloning een BOB-sleutelhanger. Ook worden de BOBquizen afgenomen bij de bezoekers. De BOB-quiz bestaat uit 60 vragen waarvan er zo veel mogelijk binnen de gestelde tijd juist beantwoord moeten worden. De vragen zijn bedoeld om kennis over de negatieve gevolgen van rijden onder invloed over te brengen. Deelnemers aan de BOB-quiz ontvangen een presentje voor deelname én als reminder.

Reutum 75 jaar, zondag 12 mei 2019

Glinsterende oogjes van tientallen kinderen tijdens hun activiteiten en spelletjes, glinsterende ogen van tientallen bezoekers van de reünie en een uitbundig feest dat zaterdagavond na tienen losbarstte.

“Wat heb ik een prachtige avond gehad”, klonk het na afloop van de reünie die begon met flinke omhelzingen en knuffelpartijen. “Jij ook hier, wat mooi! Hoe gaat t? Wat hebben we een mooie tijd gehad bij de VV Reutum.” Daar zaten ze de ‘oudjes’, vijftigers, zestigers, zeventigers en tachtigers, met al hun verhalen uit de tijd dat ze voetballer of supporter waren. Blij dat ze gekomen zijn op dit 75 jarig jubileum van hun kluppie. Nog steeds.

Een informeel jubileum was de wens van de jubileumcommissie die bergen werk heeft verzet om een gedenkwaardig weekend met voor elk wat wils te organiseren. Zaterdagavond werd door voorzitter Frank Droste kort teruggeblikt en ook vooruitgekeken. Hij zei trots te zijn op een levendige vereniging met goede resultaten, met veel vrijwilligers en met een prachtig complex. In hoofdsponsor Gebr Poppink dankte hij alle sponsoren voor hun jarenlange ondersteuning.

Roel Mensink overhandigde namens de redactie aan de voorzitter het eerste exemplaar van het jubileumboek. “Wat een gaaf boek”, zijn de eerste reacties die binnengekomen zijn. Voor (oud) leden is dit jubileumboek nog te verkrijgen in de kantine op de Kottenbrei.

Waar in dit jubileumboek een team All Stars aller tijden is opgetekend, bracht Reutums talent zaterdagavond een ‘Heldenteam’ op de planken, afgesloten met een eigen clublied! Hilarisch en herkenbaar.

Daarna ging het geluid op volle sterkte en de band Falsch und Verrückt zorgde voor een optimale vrolijke stemming.

Bekijk hier 'Terug in de tijd' met oud filmmateriaal.

De tent was schoon en fris toen zondagochtend de wandelaars zich meldden voor de koffie en een prachtige wandeling die via Wild waar een korte stop was met een drankje en een hapje, terug naar de Kottenbrei leidde. En dat de brunch met pannenkoek en broodje gebakken ei heerlijk smaakte, laat zich raden.

Ondertussen leefden de kinderen van de basisschool zich uit in allerlei uitdagende spelletjes waarbij de hulp van veel ouders geboden werd. Natuurlijk werd dit weekend afgesloten met het prachtige voetbalspel. De jongste kinderen  tegen hun moeders, de meisjes tegen het vrouwenelftal en de grotere jongens tegen hun helden uit het eerste elftal. Moe en heel voldaan gingen ze aan het einde van een prachtig jubileumweekend naar huis. Om nooit te vergeten!

Dank aan iedereen die geweest is om samen 75 jaar VV Reutum te vieren, dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft.
De link naar het You Tube kanaal met diverse filmpjes over vv Reutum: 

https://www.youtube.com/channel/UCxiXmIhBwpISBlv1YxTUkkw

Bekijk hier 'Terug in de tijd' met oud filmmateriaal.

In de bijlage net als van de eerste dag,  een foto-sfeerimpressie.

 

 

Voetbalvereniging Reutum viert haar 75 jarig bestaan.

Nadat in de jaren dertig van de vorige eeuw zich al mannen verenigden om te voetballen werd op 15 mei 1944 officieel de VV Reutum opgericht. Optimistisch om aan het einde van de oorlogsjaren een nieuwe start te maken. Alle reden om nu na 75 jaar te vieren dat de VV Reutum nog steeds een springlevende, gezellige en mooie vereniging is die midden in de samenleving staat.

Door de jaren heen zijn grote successen geboekt, teleurstellingen verwerkt en hebben velen zowel actieve voetballers als talrijke supporters genoten van het fraaie, altijd spannende voetbalspel. Op verschillende accommodaties is gevoetbald, bestuur en leden hebben altijd op tijd ingespeeld op de toekomst om zo levensvatbaar te blijven en aantrekkelijk te zijn voor de leden.

Ga maar na: een vereniging van dik 200 leden waarvan het eerste elftal in het seizoen 2019-2020 voor het vijfde jaar op rij in de derde klasse voetbalt, met voldoende vrijwilligers om de jeugd te trainen en op te vangen, om een prachtig eigentijds voetbalcomplex met een fraai kunstgrasveld te onderhouden, met het spelregelteam dat dertien keer Nederlands kampioen werd en met het vrouwenvoetbalelftal dat in 1974 de eerste kampioen van Nederland was.

75 jaar VV Reutum is opgeschreven en verbeeld in een mooi vormgegeven jubileumboek, ‘Onze club, sinds 1944’, dat tijdens het jubileumweekend zal worden overhandigd aan het bestuur en beschikbaar is voor de (oud) leden en supporters.

Heel veel mensen zijn bezig om van dit jubileumweekend een prachtig feest te maken voor de leden, oud leden, jeugdleden  en supporters, die hierbij van harte zijn uitgenodigd. 

Op zaterdag 11 mei om 12.30 uur begint een voetbalparty voor de jeugd en een voetvolley toernooi voor de senioren, oud leden en de A en B jeugd.

Vanaf 18.00 uur is er een reünie, waar vooral de (oud) leden/ supporters verwacht worden om herinneringen op te halen en grote verhalen met elkaar te delen.

Vanaf 20 uur is er een feestavond met diverse optredens van Reutums talent die op een ludieke manier hun licht laten schijnen op de geschiedenis van VV Reutum.
Daarna zullen  vanaf ongeveer 10.00 uur DJ Small Faces en de band Falsch und Verrückt zorgen voor optimale feestvreugde.

Zondagmorgen 12 mei om 11 uur zal een kop koffie goed smaken en wordt het jubileumweekend voortgezet met diverse activiteiten voor jong en oud, spelletjes voor de jeugd en een wandeltocht voor de( jongere )ouderen. Allen kunnen daarna aan tafel voor een lekkere brunch.

Alle festiviteiten vinden plaats op de thuishaven, de Kottenbrei in Reutum.

 

Reutum 2 Kampioen
Na 17 jaar is het tweede elftal eindelijk weer kampioen!
Na een zindere wedstrijd kon de champagne worden ontkurkt.
Reutum begon dramatisch aan de wedstrijd want na welgeteld 3 minuten spelen kreeg Stevo 4 een penalty. Deze werd nog knap gekeerd door Bas Lansink maar in 2e instantie binnengeschoten.
Reutum 2 nam hierna het initiatief en was voetballend sterk.
Grote kansen waren er voor Jan Morskieft, Ferrie Groothuis en Niek Brunninkhuis maar de keeper van Stevo keepte fantastisch.
Ook bleef Stevo gevaarlijk in de omschakeling maar de verdediging stond prima.
De 1-1 viel na een half uur nadat Roel Booyink van randje 16 de bal kiezelhard binnen schoot.
Stevo wankelde maar Reutum kreeg voor rust geen voorsprong op het scorebord.
Het publiek wat in grote getale langs de kant stond kreeg een slechte maar spannende tweede helft te zien.
Direct was Reutum gevaarlijk met een steekpass op Niek die de keeper omspeelde maar daarna keihard de paal raakte.
Daarna werd het rommelig en alsmaar spannender. Stevo kreeg veel corners en vrije trappen en Reutum kreeg ook kansen en leek op voorsprong te komen door Niek maar deze goal werd afgevlagd..
Iedereen speelde zich compleet leeg, werkte hard maar het leek een 1-1 eindstand te worden totdat Jeroen Lammerink een geniale bal gaf op Roel Booyink die met een mooie aanname en voorzet Niek vrij voor de goal zette en het doelpunt telde!! Enorme ontlading en nog 5 minuten billen knijpen! Na het eindsignaal was het groot feest! Na 17 jaar wordt het groot feest voor Reutum 2. Volgend jaar zal Reutum 2 aan mogen treden in de 3e klasse. Uniek is ook dat Ferrie Groothuis zich na 38 jaar eindelijk kampioen mag noemen.
Vanavond zondag  5 mei,  is er vanaf ongeveer 18.30 uur een instuif waarbij je spelers en de staf kunt feliciteren op de Kottenbrei.
Een fantastische teamprestatie waardoor het nog lang onrustig zal blijven in Reutum...
 
Reutum 1 - DSVD 1

Vandaag stond voor Reutum de thuiswedstrijd tegen DSVD op het programma. Gezien het verleden een zware opgave en ook nu hield Reutum geen punten over aan dit onderlinge duel.

DSVD kwam al snel op voorsprong deze middag. Een hoge bal werd het strafschopgebied ingeslingerd en kwam uiteindelijk bij de tweede paal terecht. Daar stond een speler van DSVD klaar om binnen te tikken. Gelukkig kwam Reutum al snel op gelijke hoogte. Door een geniale actie speelde Sam Holsink zich vrij en hij schoof de bal laag binnen. Reutum probeerde via de zijkanten kansen te creëren maar had moeite om echt gevaarlijk te worden. DSVD werd vooral bij standaardsituaties gevaarlijk. Maar toen het voetballend er door kwam werd de goal uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust had Reutum de grootste kans om op voorsprong te komen. Maar Wout Slaghekke was niet scherp genoeg in de afwerking.

De tweede helft kwam DSVD beter in de wedstrijd. Het kon makkelijker de bal vasthouden en kwam na vijftig minuten spelen op voorsprong. Matig verdedigend optreden van Reutum werd afgestraft. Even later was het dichtbij de 1-3 maar het schot belandde op de paal. Na ruim een uur spelen kwam DSVD met tien man te staan toen hun aanvaller met rood van het veld werd gestuurd na een opmerking. Reutum drong aan en kwam weer op gelijke hoogte na opnieuw een goal van Sam. Toch wist DSVD de wedstrijd winnend af te sluiten. Na opnieuw niet goed verdedigend werk kon DSVD scoren vanuit een voorzet. Reutum probeerde in de slotfase nog wel de gelijkmaker te forceren maar dit leverde uiteindelijk niks op. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor DSVD.

Volgende week staat voor Reutum de uitwedstrijd tegen WVV op het programma. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt.

Reutum kent makkelijke middag in Goor

Reutum kende vandaag een makkelijke middag bij Twenthe Goor. Na een vroege voorsprong liep het uiteindelijk uit naar een 2-6 overwinning.

Al na enkele minuten lag de bal voor de eerste keer in het netje. Sam Holsink kon door het midden opstomen en legde uiteindelijk af op Mark Morskieft. Mark schoof de bal simpel binnen. Reutum had daarna het betere van het spel en profiteerde van de fouten bij de gastheren. Wout Slaghekke onderschepte na twintig minuten de bal op het middenveld en gaf deze mee aan Mark. Mark ging op het doel af en legde breed op Lex Oude Kotte. Lex twijfelde niet en maakte zo zijn eerste competitie goal voor Reutum. Even later onderschepte Wout op exact dezelfde wijze opnieuw de bal. Hij stuurde Mark weer weg en die kon zijn tweede van de middag binnen schieten. De thuisploeg deed nog wel wat terug door knap raak te koppen uit een corner. Maar Reutum maakte er voor rust alsnog 1-4 van. Een voorzet van Ron Brunninkhuis werd binnenkant paal raak gekopt door Wout Slaghekke.

De tweede helft zakte Reutum iets weg en had Twenthe Goor de zaken iets beter voor elkaar. Op het moment dat Reutum door wilde dekken stond het achterin iets verkeerd en zo wist Twenthe Goor de stand terug te brengen naar 2-4. Het probeerde hierna nog wel om terug in de wedstrijd te komen maar het kwam te weinig voor de goal. Reutum ging lange tijd slordig om met de geboden ruimte maar vlak voor tijd wist het alsnog twee keer te scoren. Invaller Rick Blokhuis wist de 2-5 te maken en even later gaf hij de assist op de 2-6 van Mark. Reutum kende een makkelijke wedstrijd en kwam geen moment echt in gevaar.

Hopelijk kan Reutum zondag de punten in eigen huis houden in de thuiswedstrijd tegen DSVD. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt.

VV Reutum JO10-1 naar de finale in het bekertoernooi

Afgelopen zaterdag hebben onze jongens van JO10-1 de finale bereikt van het bekertoernooi. Door de jongens van Enter Vooruit JO10-1 te verslaan met maar liefst 4-9! De heenreis verliep wat vertraging op doordat het Twenthekanaal bij Bornerbroek was afgesloten. Hierdoor kwamen onze manschappen vlak voor het beginsignaal aan op sportpark “de Werf” in Enter. Op deze mooie zonnige morgen stonden er langs de lijn veel toeschouwers voor deze halve finale.

Na een korte warming-up ging de wedstrijd in het begin mooi gelijk op. Het was toch vv Reutum die de 0-1 binnen schoot door een mooi verdekt schot van Jaap. Daarna kwam Enter Vooruit opzetten en werd het vlak voor het einde van het eerste kwart 1-1. Het tweede kwart begon vv Reutum ijzersterk wat resulteerde in een 1-3 voorsprong door Boet en Max. We dachten even ‘we zijn er al’ en daardoor kwam Enter Vooruit terug tot 3-3. Maar vlak voor het einde van het tweede kwart schoot Jaap de 3-4 keihard tegen de touwen en konden we rusten met een voorsprong. Het derde kwart was voor vv Reutum. Hierin schoot Max de 3-5 en 3-6 binnen, waarin vooral het 6e doelpunt deed denken aan het fenomeen uit Enter Folkert “niet op zondag” Velten. Kont naar de goal, kappen, draaien en afwerken. Daarna kwam Enter Vooruit terug tot 4-6, maar Simon maakte er snel weer 4-7 van zodat we met een mooie voorsprong de laatste kwart in gaan. Door het uitstekende keeperswerk van Teun (met als hoogtepunt een vrije bal uit de kruising weg halen) en de zeer sterke en solide verdedigers Boet, Douwe en Nino kwam er niemand meer langs en speelden we de wedstrijd professioneel uit en liepen we zelfs uit naar een 4-9 eindstand door de neefjes Simon en Jaap.

Na deze fantastische wedstrijd mocht Jaap zijn ouders bellen om te zeggen dat we hadden gewonnen en werden we allemaal uitgenodigd om bij Wild Bijzonder Vissen te komen waar we op deze mooie locatie werden getrakteerd op patat, frikandellen en bitterballen! Bas en Kim nogmaals bedankt!

Nu nog een paar weken hard trainen voor de finale echt gaat beginnen! Hierin is onze tegenstander S.V. Grol uit Groenlo. Zij hebben knap gewonnen met 7-3 van de Lutte.

Spelers, trainers en leiders vv Reutum JO10-1

 

Programma - Uitslagen 13 april tm 18 april 2019

Reutum 1 heeft vanmiddag drie belangrijke punten gepakt op de Kottenbrei.
LSV werd met 2-0 verslagen.
In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.
Zowel qua kansen als qua veldspel verschilden beide ploegen weinig van elkaar.
In de tweede helft kwam Reutum al snel op voorsprong door een fraai doelpunt van Sam Holsink,
waarna om 15.32 uur Mark Morskieft de 2-0 maakte. 
Een aantal jaren geleden hadden we nog de Mann of the Match verkiezing.
Vanmiddag zou die prijs zeker naar Reutumkeeper Kevin Tulk zijn gegaan.
Reutum 2 kwam door de 5-0 overwinning op Bornerbroek 2 een stap dichter bij de titel in hun klasse.

 
Uitslag vrijdag 12 april 2019
Reutum 3 - Vasse 4 ----3-0
 
Uitslagen  zaterdag 13 april 2019
Sportclub Overdinkel JO19-1 - Reutum JO19-1 ----1-1
Quick '20 JO17-6 - Reutum JO17-1 ----0-0
Reutum JO15-1 - Fleringen JO15-1 ----0-6
Reutum JO13-1G - RSC JO13-1 ----5-1
SVZW JO12-1 - Reutum JO12-1 ----6-1
Quick '20 JO11-4 - Reutum JO11-1 ----9-3
ATC'65 JO10-4 - Reutum JO10-1G ----4-6
KOSC JO9-1 - Reutum JO9-1 ----7-4
Reutum JO8-1G - UD W. JO8-1 ----3-4
Reutum MO11-1 - Neede MO11-1 ----4-3
Uitslagen  zondag 14 april 2019
Reutum 1 - LSV 1 ----2-0
Reutum 2 - Bornerbroek 2 ----5-0
Rigtersbleek VE1 - Reutum VE1 ----0-0
Manderveen VR1 - Reutum VR1 ----2-2

Programma Derde Klasse A
Uitslag zaterdag 13 april 2019
Eilermark 1 - Avanti W. 1  ----5-0
Uitslagen  zondag 14 april 2019
NEO 1 - DSVD 1     ----4-2
Reutum 1 - LSV 1    ---- 2-0
Saasveldia 1 - W.V.V.'34 1  ----5-0
Sportlust Glanerbrug 1 - Victoria '28 1   ----  2-0
Tukkers De 1 - Reunie 1   ----8-0 
 
Uitslagen donderdag 18 april 2019
Avanti W. 1 - Victoria '28 1 ----3-2
Twenthe 1 - Losser 1   ----2-1
 
 
 
Reutum verliest wedstrijd in eerste helft

Reutum heeft vandaag uit bij Avanti met 4-0 verloren. In de eerste helft gaf Reutum de doelpunten te makkelijk weg en keek het als snel tegen een onoverbrugbare achterstand aan.

Reutum had daarentegen de beste kans om op voorsprong te komen. Sam Holsink stuurde Mark Morskieft weg maar helaas wist de keeper redding te brengen op zijn inzet. Enkele minuten later lag de bal wel aan de andere kant in het net. Slecht verdedigen van Reutum werd direct afgestraft. Na tien minuten spelen stond het ook al 2-0. Een corner werd goed binnen gekopt door de gastheren. Toch kreeg Reutum weer een goede kans om terug in de wedstrijd te komen. Jurgen Lammerink zette voor op Mark en Mark kopte de bal tegen de paal. Voor rust werd het ook nog 3-0. Een onterecht gegeven vrije trap werd niet goed weggewerkt door Reutum en zo kreeg Avanti opnieuw de mogelijkheid om de bal binnen te koppen.

Na rust ging Reutum beter voetballen en zat er meer beleving in. Dit resulteerde al snel in een eerste mogelijkheid. Invaller Lex Oude Kotte schoot op doel maar de keeper zat er opnieuw goed bij. Daarna werd ook Avanti weer gevaarlijk maar keeper Kevin Tulk bracht goed redding. In het slot van de wedstrijd scoorde Avanti ook nog voor een vierde keer. In de omschakeling konden ze de bal makkelijk achter Kevin binnen schieten. De goals werden vandaag te makkelijk weggegeven door Reutum waardoor het telkens achter de feiten aanliep.

Hopelijk kan het volgende week deze nederlaag herstellen in de thuiswedstrijd tegen LSV. Er wordt afgetrapt om 14:00 uur.

 

De voetbalspelregels blijven veranderen.

Ieder jaar zijn er weer de nodige spelregelwijzigingen
Ook in het seizoen 2019/20 krijgen we weer te maken met een flink aantal wijzigingen, hieronder volgen de meest in het oog springende.
De wijzigingen gaan in op 1 juni 2019. Onderstaande uitleg is van de COVS  Nederland. 

Allereerst is er dit seizoen verdeeld over diverse landen een viertal experimenten gehouden, waarvan er drie definitief in de regels worden opgenomen:

 • Een speler die gewisseld wordt moet het veld verlaten via het dichtstbijzijnde punt op een van de lijnen. De scheidsrechter mag hiervan afwijken als er redenen zijn om de speler toch het veld bij de middenlijn of elders te laten verlaten.
 • Ook teamofficials krijgen gele en rode kaarten getoond. Als niet duidelijk is wie vanuit de instructiezone de overtreding heeft gemaakt, krijgt de hoofdcoach deze kaart.
 • Bij doelschoppen en bij vrije schoppen vanuit het eigen strafschopgebied is de bal in het spel als deze getrapt is en beweegt.
 • Het experiment met de AB-BA volgorde bij strafschoppenseries is geen succes gebleken (te ingewikkeld) en vanaf volgend seizoen is het dus ook bij ons weer gewoon om en om.

 

Scheidsrechtersbal

De regels voor het uitvoeren van een scheidsrechtersbal worden echt anders (men wil af van het gedoe bij het teruggeven van de bal aan de tegenpartij).

Er mag nog slechts één speler bij aanwezig zijn, alle andere spelers dienen tenminste op vier meter afstand te blijven. De scheidsrechtersbal wordt uitgevoerd waar de bal het laatst door iemand geraakt is, waarbij een speler van het team dat de bal het laatst geraakt heeft de bal krijgt. Was dit echter in het strafschopgebied dan is de bal altijd voor de doelverdediger. Wat blijft is dat de scheidsrechter de bal laat vallen en de bal in het spel is als hij de grond raakt.

Ook nieuw is dat er een scheidsrechterbal gegeven wordt als de bal de scheidsrechter (of een andere wedstrijdofficial) raakt waardoor een doelpunt valt, een kansrijke aanval ontstaat of het balbezit van team wisselt.

 

Handsbal

Ook de teksten bij de handsbal zijn flink aangepast, sommige zaken werden in de praktijk al zo toegepast, maar zijn nu in de regels opgenomen, andere zijn wel nieuw:

Hands is nu in ieder geval strafbaar als:

 • de hand/arm boven de schouder is;
 • als de speler zijn lichaam onnatuurlijk groter maakt;
 • er direct een doelpunt gemaakt wordt via hand/arm (zelfs per ongeluk);
 • als de speler de bal onder controle krijgt met de hand/arm (ook per ongeluk) en daarna scoort of een scoringskans krijgt.

Ook is nu opgenomen dat er normaal gesproken geen sprake is van strafbaar hands als de bal van een speler zijn eigen lichaam of van het lichaam van een andere speler die dichtbij stond komt. Dat geldt ook als een speler valt en zijn hand/arm tussen zijn lichaam en de grond houdt ter ondersteuning.

Verdere wijzigingen

 • De doelverdediger maakt geen doelpunt meer als hij de bal vanuit zijn eigen strafschopgebied in het doel van de tegenpartij gooit (wordt dan een doelschop).
 • Terug van weggeweest is de mogelijkheid dat de winnaar van de toss de aftrap kiest (of de doelkeuze).
 • Een voor een blessure behandelde speler hoeft het veld niet te verlaten als hij een strafschop gaat nemen.
 • Als er een muur wordt gevormd (drie of meer spelers) dan moeten aanvallers tenminste één meter afstand bewaren (anders een indirecte vrije schop tegen).
 • Bij een strafschop hoeft de doelverdediger nog slechts één voet op of boven de doellijn te houden als de bal getrapt wordt.
 • Als een doelverdediger bij een terugspeelbal of ingooi van een medespeler probeert de bal te spelen en deze daarbij verkeerd raakt, mag hij hem daarna in zijn handen nemen.
 • Een waarschuwing voor het ‘overdreven’ vieren van een doelpunt wordt ook gegeven als dat doelpunt toch wordt afgekeurd.

Dit waren wel de belangrijkste wijzigingen, waarbij nogmaals gezegd dat deze nu nog niet gelden. Als het dit seizoen dus nog eens zo stormt als in de laatste weken, dan kan een keeper nu dus nog proberen de bal in het doel aan de overkant te gooien om zo een doelpunt te maken.

Bron COVS Nederland ----Dick Visser

Reutum houdt punten in eigen huis

Reutum heeft vandaag de thuiswedstrijd tegen Victoria winnend afgesloten. Het had het lang lastig met de gasten uit Enschede maar uiteindelijk wist het de punten in eigen huis te houden.

Reutum begon slapjes aan de wedstrijd. Er werd gespeeld zonder passie en het kwam moeilijk tot kansen. Naarmate de wedstrijd vorderde vond het via enkele lange ballen ruimte achter de verdediging van de gast. Nadat er een halfuur was gespeeld bracht Ron Brunninkhuis Reutum op voorsprong. Jord van der Aa legde aan voor een vrije trap rondom de zestien meter maar gaf de bal breed op Ron. Ron schoof de bal uitstekend in de verre hoek. Victoria kwam moeilijk tot kansen maar werd voor rust nog wel gevaarlijk vanuit een standaard situatie. Gelukkig wist Kevin Tulk goed redding te brengen.

De tweede helft begon Reutum opnieuw matig. Het liet Victoria snel op gelijke hoogte komen. Slecht uitverdedigen aan de kant van Reutum zorgde ervoor dat de aanvaller van Victoria kon scoren. Aan keeper Kevin was het te danken dat Victoria niet op voorsprong kwam. Hij wist goed redding te brengen op een schot van dichtbij. In de fase daaropvolgend had Reutum goede mogelijkheden. Jordi Lammerink wist net niet zijn eerste te maken voor het eerste van Reutum. Wout Slaghekke bracht Reutum wel weer op voorsprong. Na drie pogingen wist hij eindelijk het net te vinden. Ondanks de voorsprong kwam Reutum niet tot een goed veldspel en liet het Victoria te lang in leven. Vijf minuten voor tijd bracht Wout Mensink een einde aan alle onzekerheid. Zijn schuiver  bracht de stand op 3-1. Dit was tevens de eindstand deze middag.

Volgende week speelt Reutum de moeilijke uitwedstrijd tegen Avanti. We hopen dan ook weer op uw komst!

Reutum zegeviert tegen Renie

Voor Reutum stond deze zondag de thuiswedstrijd tegen Reünie op het programma. Waar het de uitwedstrijd met 2-1 verloor en een absolute off-day kende, was het nu noodzaak om de drie punten in eigen huis te houden om niet in de gevarenzone te raken. Na enkele blessures opgelopen te hebben in de wedstrijd tegen De Tukkers en een afwezige diende het elftal op enkele posities gewijzigd te worden. Zo was er een eerste basisplaats voor Jordi Lammerink, keerde Jan Aarnink weer terug op de backpositie en stond oudgediende Roy Veenhuis in de goal.

De eerste helft had Reutum het lastig met de gasten uit Borculo. Het kreeg moeilijk grip op het middenveld waar zij veelal een mannetje over hadden. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke schoten vanuit de tweede lijn. Uiteindelijk kwam het dan ook op voorsprong. Na balverlies van Reutum zocht de buitenspeler van Reünie het strafschopgebied op. Hij liet zich vallen zonder aangeraakt te worden en de scheidsrechter wees naar de strafschopstip. Deze werd goed binnen geschoten. Toch kwam Reutum relatief snel op gelijke hoogte. Een mooie bal van Wout Mensink op Mark Morskieft werd knap over de keeper gekopt door Mark. Na de gelijkmaker was het toch weer Reünie dat het betere van het spel had maar desondanks creëerde het geen heel grote kansen. Op slag van rust kwam Reutum met ietwat geluk op voorsprong. Een hoge bal in het strafschopgebied ging langs iedereen heen en kwam uiteindelijk bij Wout Slaghekke terecht. Wout schoof de bal beheerst in de verre hoek. 

De tweede helft verliep voor Reutum stukken beter. Het middenveld stond beter en zo kreeg het beter grip op het spel van de gasten. Tevens kwam Reünie een stuk slapper uit de kleedkamer. Reutum kreeg al snel een goede mogelijkheid om de score uit te breiden. Mark stuurde Sam Holsink met een steekpass weg, Sam omspeelde de keeper maar zijn inzet werd nog net voor de lijn weggewerkt door een meelopende verdediger. Even later was Sam alsnog trefzeker. Nadat hij wegdraaide bij een verdediger schoot hij de bal knap in de bovenhoek. De wedstrijd leek hierdoor gespeeld maar in de slotfase kwam Reünie toch nog terug in de wedstrijd. Vanuit buitenspelpositie werd de bal achter Roy geschoten. De scheidsrechter liet echter de assistent-scheidsrechter van Reutum op onbegrijpelijke wijze staan. Enkele minuten later kreeg Reutum weer wat lucht nadat Mark een toegekende penalty wist binnen te schieten. Waar het de wedstrijd rustig moest uit spelen brachten de gastheren zich onnodig weer in de problemen. Nadat Reutum verdedigend niet goed optrad, wist Reünie de bal hard binnen te schieten. Zo was het toch nog even billen knijpen. Maar toen Reünie op zoek ging naar de gelijkmaker gaf het achterin veel ruimte weg. Mark Morskieft ging er met de bal vandoor en zette voor op Sam. Hij schoot geheel vrijstaand de 5-3 tegen de touwen. De blijdschap bij Reutum was groot met de drie behaalde punten. Op basis van de tweede helft was de zege terecht. 

Volgende week staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dan wordt er aangetreden tegen Victoria. Hopelijk kunnen er dan met behulp van de fanatieke supporters opnieuw drie punten worden bijgeschreven. We hopen op uw komst!

Bijgaande foto's zijn gemaakt door Herman de Vries

Reutum verliest derby

Vandaag stond voor Reutum de derby tegen De Tukkers op het programma. De laatste jaren werden er weinig punten gehaald door Reutum bij de Albergenaren.
Helaas kwam daar deze middag ook geen verandering in. Reutum keerde met een 3-1 verlies huiswaarts.

Gedurende de beginfase gingen beide ploegen gelijk op. Maar een foute terugspeelbal van Reutum werd goed op waarde geschat door De Tukkers.
De bal werd voorgezet en makkelijk binnen geschoten door Sjoerd Visschedijk. Het duurde even voordat Reutum gevaarlijk kon worden.
Het eerste gevaar kwam van de voet van Stijn Slaghekke. Zijn vrije trap werd echter goed gepakt door de keeper van de gastheren.
Enkele minuten later was De Tukkers dichtbij de 2-0 nadat Sjoerd Visschedijk de lat raakte. Toch kwam Reutum op gelijke hoogte.
Stijn wist een lange bal op te pikken en met enig fortuin schoof hij de bal onder de keeper door. Voor rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en zo werd er gerust met een 1-1 tussenstand.

De tweede helft begon De Tukkers een stuk feller dan de eerste. Waar Reutum juist erg afwezig was. Zo kwam De Tukkers al snel op voorsprong.
Waar de scheids moest fluiten voor een vrije trap voor Reutum liet hij doorspelen en zo profiteerde Kjell Huisman. Hij schoot de bal knap binnenkant paal binnen.
Binnen het uur besliste De Tukkers de wedstrijd. Sjoerd Visschedijk trok naar binnen en schoof de bal in de lange hoek binnen.
Reutum kwam in het restant tekort om nog een aansluitingstreffer te creëren. Hierdoor eindigde wedstrijd in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.
De eerste helft bood Reutum goed tegenstand maar gezien de tweede helft is het een terechte uitslag.

Volgende week speelt Reutum thuis tegen Reünie. Enkele weken geleden werd daar uit van verloren dus heeft de ploeg nog wat goed te maken.
Om 14:00 uur wordt er afgetrapt, we hopen op uw steun!

Johnny Huiskes en Raymond Deterink zijn de kaartkoningen seizoen 2018/2019

Kaartkoningen vv Reutum bekend!

De nieuwe kaartkoningen van de vv Reutum zijn afgelopen weekend bekend geworden.

Johnny Huiskes en Raymond Deterink zijn de kaartkoningen seizoen 2018/2019.

Johnny volgt Gerald Veelers op die afgelopen jaar de kaartkoning van de vv Reutum was. Met een gemiddelde score van 23.3 punten per avond is hij 8 van de 8 avonden aanwezig geweest. Hierdoor mocht hij dus 2 lage score’s wegstrepen. Raymond nam de titel over van Jeffrey Lammerink en mocht ook 2 avonden wegstrepen. Raymond deed dit met een gemiddelde score van 89 punten per avond.
Voor Johnny is het de eerste keer dat hij zich kaartkoning mag noemen, waardoor de wisselbokaal hierdoor dus een jaar lang een prominent plekje in de woonkamer voor zich op mag eisen.
Voor Raymond is het de derde keer!

Van de 8 kaartavonden golden de beste 6 avonden. Raymond maakte hier dus maximaal gebruik van doordat hij alle 8 avonden aanwezig was. Dat hij het meest constant is geweest dit seizoen blijkt wel, hij wist 4 avonden winnend af te sluiten. Hiermee bleef hij Dennis Huiskes, ook al de nummer 2 van afgelopen jaar (gem. 102 pnt.) en aftredend kampioen Jeffrey Lammerink (gem. 110 pnt.) toch nog ruim voor.

Bij het Boonaken was het nog spannender, voor de laatste kaartavond was het een top 5 die zich onderscheidde. Deze 5 zijn ook hoog geëindigd in de finale. Tijdens de laatste kaartavond afgelopen vrijdag, was het weer duidelijk dat dit de beste kaarters van dit seizoen zijn. Opmerkelijk dit seizoen is dat elke avond een eigen winnaar had. Dus er waren 8 winnaars, uniek gegeven. Johnny mocht 2 avonden wegstrepen en haalde dus het maximale rendement. Nummer 2 Henk Eerdman mocht dit ook maar met iets mindere gemiddelden. Gerald mocht geen enkele avond wegstrepen. Gemiddeld over de beste 6 avonden komt Johnny er dus als winnaar uit. Hij won dus 1 avond. Gemiddeld kaartte Johnny 23.3 pnt. per avond. Henk Eerdman werd dus tweede (gem. 22.6 pnt.) en Frans Eerdman derde (gem. 21.5 pnt.).

Verder was het ook een seizoen met meerdere “buitenlanders”, uit onder meer Ootmarsum, Oldenzaal en Geesteren (Frans Eerdman, voormalig dubbel kaartkoning).
Na de succesvolle kaartavonden van dit seizoen, gaan we volgend kaartseizoen dan ook weer gewoon door. Hartelijk dank voor de aanwezigheid en de gezelligheid.

Tot slot waren het weer gezellige avonden op de Kottenbrei. Hopelijk tot volgend jaar waar we hopelijk nog meer kaarters mogen verwelkomen.

Reutum geeft punt weg in slotfase

Reutum heeft vandaag in eigen huis met 2-3 verloren van Sportlust Glanerbrug. Het kwam net te kort voor een punt waar het eigenlijk wel recht op had.

Wegens het slechte weer werd er op kunstgras gespeeld. Dit kwam beide ploegen ten goede om een goed veldspel op de mat te leggen. Reutum begon goed aan de wedstrijd. Er werd verzorgd gespeeld en dit leidde tot enkele mogelijkheden voor de spelers van Reutum. Helaas werd er niet gescoord. Na ongeveer 25 minuten spelen was het wel direct raak voor de gasten. Een lange bal vanaf het middenveld werd goed afgemaakt door de aanvaller van Glanerbrug. Voor rust kwam het ook nog op 0-2. Een corner van Glanerbrug werd binnen gekopt. Met deze geflatteerde stand gingen beide ploegen rusten.

Na rust maakte Reutum al snel de aansluitingstreffer. Ron Brunninkhuis zette zelf de aanval op en kreeg deze weer terug waarna hij de bal binnen wist te schieten in de lange hoek. Hierna ging Reutum op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook uit een penalty. Mark Morskieft wilde zijn tegenstander voorbij maar de bal kwam hierbij op de hand van de verdediger. Stijn Slaghekke wist de toegekende penalty binnen te schieten. Na deze 2-2 was het zaak voor Reutum om de wedstrijd op slot te gooien. Helaas kwam Glanerbrug in de slotfase nog op voorsprong. Een bal vanaf de zijkant kwam in een klutssituatie voor de voeten van een speler van Glanerbrug en hij wist deze binnen te schieten. Zo bleef Reutum met lege handen achter. Ondanks het verlies kan de ploeg terug kijken op een goede middag. Er werd hard gewerkt en goed voetbal op de mat gelegd.

Hopelijk kunnen er volgende week tegen De Tukkers wel weer drie punten worden bijgeschreven. In Albergen wordt er om 14.00 uur afgetrapt. We hopen op uw komst!

Speeldagenkalender 2019-2020


De speeldagenkalender voor het amateurvoetbal voor het seizoen 2019/’20 is bekend. Net als in de voorgaande twee seizoenen
wordt er ook in het amateurvoetbaljaar 2019/’20 na de zomervakantie afgetrapt.
Eind augustus staan de eerste bekerwedstrijden op het programma. Het grootste deel van de competities starten half september.

De speeldagenkalender is samengesteld op basis van de enquête onder ruim 3.500 trainers, wedstrijdsecretarissen, voetballers en voetbalsters uit het amateurvoetbal.
De Tweede en Derde divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 24 en 25 augustus 2019.

De Hoofdklasse mannen begint een weekend later op 31 augustus en 1 september. I
n datzelfde weekend beginnen de bekercompetities voor de rest van het amateurvoetbal.
Op 21 en 22 september starten de overige competities van de categorie A en B, waaronder de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.

De belangrijkste wijzigingen voor het seizoen 2019/'20 op een rij:

 • Verschillende speeldagenkalenders voor de diverse poulegroottes in zowel de A- en B-categorie ( Alleen Reutum 1 is A-categorie, overige elftallen is B-categorie )
 • Rekening gehouden met de wens om minder te spelen in de vakantieperiodes (volledig vrij weekend voor de B-categorie in de voorjaarsvakantie en de meivakantie, vrij weekend voor Zuid I en Zuid II tijdens carnaval en meerdere inhaal/beker momenten in de voorjaarsreeks in de B-categorie).
 • Kortere winterstop in West I en West II, waardoor Pasen en Pinksteren vrije weekenden zijn voor de B-categorie in deze districten
 • Er is een nationale kalender voor de 7x7 competities (hier kan van afgeweken worden op verzoek van de clubs)
 • Toevoeging Nationale Voetbaldag; een dag die volledig in het teken zal staan van voetbal. Meer informatie over de invulling van deze dag volgt later dit jaar.

De speeldagenkalender 2019-2020 is te vinden onder handige documenten op deze site.

Bron.. KNVB.nl.

 

Voetballen met Pasen en Pinksteren

De KNVB hanteert sinds het seizoen 2017/’18 voor het amateurvoetbal een aangepaste speeldagenkalender, waarbij de competities over het algemeen pas starten in het vierde weekend van september. Daarnaast is ook het einde van de competitie verschoven van begin mei naar het vierde weekend van mei. Ook werd er voor het eerst door zondagteams op zondag gevoetbald tijdens de weekenden van Pasen en Pinksteren.

De speeldagenkalender van het seizoen 2017/'18 is geëvalueerd. Daarbij was de KNVB benieuwd naar de ervaringen en wensen met betrekking tot de nieuw te vormen competitieopzet en de daarbij behorende kalender. Over het algemeen is 58 procent van de respondenten tevreden met de competitieopzet die in het seizoen 2017/’18 is ingegaan. Hieronder de gedetailleerde uitkomsten van het onderzoek over het voetballen rondom Pasen en Pinksteren.

Pasen en Pinksteren

Opvallend is dat de meningen over voetballen tijdens de weekenden van Pasen en Pinksteren verdeeld zijn. Afgelopen seizoen is tijdens het paas- en het pinkerweekend voor het eerst door zondagteams op eerste paasdag en eerste pinksterdag gespeeld. Daarover is respectievelijk 47 en 43 procent ontevreden.

Wijzigingen seizoen 2018/’19

Aan de hand van de resultaten is daarom besloten om al dit seizoen een aantal wijzigingen door te voeren, waaronder de volgende:

 • De wedstrijden met Pasen en Pinksteren worden weer optweede paasdag (maandag 22 april 2019) en tweede pinksterdag (maandag 10 juni 2019) gespeeld, met de mogelijkheid om de wedstrijd in onderling overleg te verplaatsen naar zondag. Deze situatie is alleen van toepassing op de categorie A.
  De categorie B is tijdens Pasen vrij en heeft met Pinksteren de mogelijkheid een inhaalwedstrijd in te plannen.

Bron: KNVB.nl

Reutum pakt punt in slotfase

Reutum heeft vandaag een punt over gehouden aan het duel met Saasveldia. Thuis werd er met 2-2 gelijk gespeeld.

In de beginfase kwam Saasveldia gelijk op voorsprong. Een voorzet vanaf de zijkant werd door een eigen been van Reutum in het doel gewerkt.
Reutum bleef rustig en liet zich niet van de wijs brengen. Het kwam dan ook snel op gelijke hoogte.
Een afvallende bal kwam voor de voeten van Casper Kuipers en hij schoot beheerst raak. Het spel van beide ploegen was niet van oogstrelend niveau, mede door de slecht bespeelbare grasmat.
Reutum beperkte zich vooral tot verdedigen en liet Saasveldia veelal aan de bal. Voor rust was het aan keeper Kevin Tulk te danken dat Reutum niet opnieuw op achterstand kwam.
De tweede helft begon Reutum erg onrustig en dat bleef het ook gedurende de hele wedstrijd.
Saasveldia begon meer druk te zetten en kwam ook terecht op voorsprong. Een bal bij de tweede paal werd hard binnen geschoten.
Ondanks het overwicht van Saasveldia wist het de voorsprong niet uit te breiden. Tien minuten voor tijd ging Reutum opportunistischer spelen en dit resulteerde in de gelijkmaker.
Nadat Mart Lammerink dichtbij was met een schot in de rechterhoek was Wout Mensink er als de kippen bij om de afvallende bal binnen te schieten.
Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Een ontzettend knappe prestatie gezien de vele wijzigingen die doorgevoerd moesten worden!
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Reünie op het programma. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt.
Hopelijk kan de ploeg dan weer rekenen op uw steun. Er rijdt geen spelers/supportesbus.

Reutum 2 wint verdiend van UD 3.

Op een zonovergoten ochtend mocht Reutum 2 aantreden tegen UD 3. Met enkele afwezigen door vakantie en ziekte was het even puzzelen maar de perfecte mix van spelers werd gevonden door het trainers trio Rob, Raymond en Dennis.
Reutum 2 begon goed aan de wedstrijd en was baas in eigen huis.
De eerste kans was was gelijk raak, een mooie voorzet van Jop Vrerink werd binnengekopt door Niek Brunninkhuis.
Hierna waren er vele kansen voor de thuisploeg maar het was UD wat de paal raakte na een snelle uitval.
Jeroen Lammerink zette Niek Brunninkhuis 10 minuten voor rust vrij voor de keeper en Niek schoof beheerst binnen. 2-0 ruststand.

Geen wissels en met dat heerlijke zonnetje werd er afgetrapt voor de tweede helft. UD zette wat meer druk zonder gevaarlijk te worden en het was Rick Blokhuis die na een mooie actie van Roel Booijink de 3-0 binnenschoot. Niet veel later werd Rick Blokhuis gewisseld voor Björn Luttikhuis en ook Leon Lammerink kwam in het veld voor Lex oude Kotte. Uit een vrije trap maakte UD de 3-1 en toen was het de beurt aan Leon, na een fantastische 1-2 kwam Leon vrij voor de keeper maar hij wist de bal naast te krijgen. Niet veel later was het wel raak, weer Leon die Niek wist te bereiken en via de keeper was het vrij inlopen voor Leon. 4-1 en de wedstrijd was beslist. Hierna waren er nog een aantal goede kansen maar de keeper van UD wist zijn doel verder leeg te houden.

Een verdiende overwinning voor Reutum 2 wat nu 4 weken vrijgesteld is van wedstrijden.
Het kan dus rustig zich onderdompelen in het carnavalsgedruis en 17 maart wacht er weer een wedstrijd.

Alaaf!

Reutum levert goede teamprestatie af

Reutum heeft vanmiddag met 1-7 weten te winnen bij titelkandidaat Eilermark. Na een gelijkopgaande eerste helft liep het na rust ver uit.
De beginfase was het Eilermark dat het spel wilde dicteren. Dit resulteerde dan ook in de eerste grote kans. Een voorzet vanaf rechts werd echter net over geschoten door de spits van Eilermark.
Reutum stond echter goed en gaf daarna nog maar weinig weg. Na een halfuur spelen werd Reutum voor het eerst echt gevaarlijk.
Mark Morskieft werd vrij gezet voor de goal na een goede steekpass maar zijn poging raakte de lat. Sam Holsink was hierna ook dichtbij maar zijn inzet werd gepakt door de keeper.
Enkele minuten later kreeg Eilermark een penalty na een lichte schouderduw. Deze werd binnen geschoten en hierdoor keek Reutum tegen een achterstand aan. Toch kwam het weer snel op gelijke hoogte.
Mark werd neergelegd in het strafschopgebied en Stijn Slaghekke schoot raak. Op slag van rust kwam Reutum ook nog eens op voorsprong. Stijn maakte zijn tweede van de middag uit een vrije trap.

De tweede helft liep Reutum al snel uit. Stijn Slaghekke wist zijn middag te bekronen met treffer drie vanuit een strafschop en treffer vier maakte hij goed af na zelf de bal onderschept te hebben. Mark Morskieft was daarna het einde van een mooie aanval. Sam wist zich prachtig vrij te spelen en gaf een steekbal op Stijn. Stijn gaf voor op Mark en hij schoot hoog binnen. Sam wist hierna zelf ook nog twee keer te scoren. Eerst op aangeven van Stijn en daarna na een mooie bal van Ron Brunninkhuis. Zo eindigde de middag in een mooie overwinning voor Reutum. Een wedstrijd waarin mooie goals werden gemaakt maar waarin er ook als team werd gewerkt en verdedigd voor een goed resultaat!

Volgende week staat voor Reutum de thuiswedstrijd tegen Saasveldia op het programma. Hopelijk worden er dan weer drie punten behaald.
Om 14.00 uur wordt er afgetrapt, uw steun kunnen we goed gebruiken.

Er is geen fotowedstrijdverslag  bij deze wedstrijd (AVG).

Reutum 2 wint met bruin streepje in de boxer.

10 februari was er de aftrap van de 2e seizoenshelft. Onder omstandigheden waarbij je eigenlijk lekker in de kantine moet zitten werd er afgetrapt op het kunstgras van ON tegen La Première 2.

De wedstrijd begon uitstekend voor Reutum, na 5 minuten spelen werd de eerste kans door Daan Wilmink verzilverd. Een prima start die helaas de rest van de wedstrijd geen vervolg kreeg,
Reutum werd gemakzuchtig maar wist toch enkele goede kansen te creëren. Een mooi schot van Niek Platvloet vloog binnenkant paal weer uit de doelmond.

Één kans voor de rechtsbuiten van La Première was voldoende om voor rust de stand op 1-1 te brengen.
In de rust 2 wissels, de familie Lammerink, Mart en Jeroen kwamen in het veld om Niek Platvoet en Heraclied Jan Morskieft af te lossen.
Na 10 minuten in de tweede helft viel Jeffrey Lammerink echter uit waardoor Heraclied Jan zijn eerste helft goed kon gaan maken.
Niet veel later was meneer goudhaantje Jan dan ook alert om de 1-2 over de keeper te wippen.
Niks aan de hand zou je zeggen maar ook hierna was Reutum niet bij de les.
Het tweede schot op goal was gelijk weer raak waarbij de spits de bal op een onmogelijke manier in de kruising kreeg.
La Première ging door en geen minuut later viel de 3-2 na geklungel in de defensie.
De aanwezige donkere wolken leken wel geproduceerd te worden uit het hoofd van coach Rob Veelers die aanvallend wisselde
door Lex oude Kotte in de ploeg te brengen ten faveure van Ferrie Groothuis.

Een prachtige voorzet van Marcel Kamphuis werd hard binnengekopt door spits Rick Blokhuis maar helaas recht op de keeper.
Niet veel later een nog mooiere kans voor spits Rick maar hij wist een voorzet op drie meter van de goal niet in het doel te krijgen.
De zwarte wolken boven het veld kwamen nu ook uit het hoofd van coach Raymond Deterink waaien en coach drie Dennis Huiskes pafte aardig wat wolken mee.
Een nederlaag was aanstaande maar niet was minder waar; uit een scrimmage vloog een inzet op de lat en goudhaantje Jan “Heracles” Morskieft tikte de bal binnen. 3-3 en in de laatste minuut kwam de bal bij uitblinker Roel Booijink die met een knappe schuiver de 4-3 op het scorebord bracht.

Hierna floot scheidsrechter Diaz die een puike wedstrijd leidde af voor einde wedstrijd en kon Reutum 2 op spectaculaire wijze drie punten mee naar huis nemen.

Volgende week mag Reutum 2 het opnemen tegen UD Weerselo 3. Supporters tot dan!

Uitslagen 9 tm 10 februari 2019

De tweede zevenklapper voor Reutum 1 dit seizoen. Reutum 1 won vanmiddag in Glanerbrug van Eilermark 1, dat op de tweede plaats stond met maar liefst 1-7.
In de eerste helft kwam Eilermark door een penalty op 1-0.
Reutum maakt hierna gelijk door een penalty van  Stijn.
Hierna nam Reutum afstand. Door doelpunten van Stijn (4) , Sam (2) en Mark liep het team van Michael Dikken uiteindelijk uit naar een (onverwachte) 1-7 overwinning,
op nog steeds één van de grote titelfavorieten in Drie A.
Eilermark kreeg tot nu toe in 13 wedstrijden slechts 15 tegendoelpunten.
Ja en weer een historische zege in de 75 jarige clubgeschiedenis!
Jammer voor een aantal vaste supporters die er vanmiddag niet bij waren.
Net als Reutum 1, wonnen Reutum 2 en Reutum Vr. hun wedstrijd. Klasse!

Uitslagen zaterdag 9 februari 2019
Reutum JO19-1 - VMC JO19-1----3-1
De Esch JO17-2 - Reutum JO17-1 ----0-3
Reutum JO15-1 - PH JO15-2 ----0-15
ATC'65 JO13-3 - Reutum JO13-1G ----0-3
Reutum JO12-1 - Quick '20 JO12-2 ----3-1
Delden JO11-2 - Reutum JO11-1 ----4-4
Reutum JO10-1G - SVZW JO10-1 ----7-4
Reutum JO9-1 - Quick '20 JO9-3 ----2-5
NEO JO8-6 - Reutum JO8-1G ----4-3
Reutum MO11-1 - ST: SVV'56/Kloosterhaar MO11-1 -----0-5
Uitslagen  zondag 10 februari 2019
Eilermark 1 - Reutum 1 ----1-7
La Premiëre 2 - Reutum 2 ----3-4
Reutum VE1 - Saasveldia VE1 ----1-2
Reutum VR1 - BWO VR2 ----8-0
Afgelast:
Kosc 7 - Reutum 3----afgelast
 
Uitslagen Derde Klasse A
Eilermark 1 - Reutum 1 ----1-7
LSV 1 - WVV '34 1 ----1-3
Losser 1 - Victoria '28 1 ----1-0
NEO 1 - Tukkers De 1 ----2-3
Saasveldia 1 - Avanti W. 1 ----0-0
Twenthe 1 - Sportlust Glanerbrug 1 ----2-0
Afgelast:
DSVD 1 - Reunie 1---- afgelast
 
 
 
 
Programma 11 janauri tm 13 januari 2019

Vrijdag 11 januari kaartavond

Vrijdag is de vijfde kaartavond van het seizoen en dit wordt een unieke kaartavond in de kaarthistorie van vv Reutum.
Waar het kaarten in de jaren zeventig begon bij café Holsink, vanaf 1984 bij  café ter Stege, vanaf 1994  tot 2005 bij café Teun op ’n Hook, 
wordt er i.v.m. de verbouwing  van de kantine, waar sinds 2005 gekaart wordt,   na 14 jaar éénmalig uitgeweken naar Reutums bekendste horeca etablissement  Bays.
U kunt hier vanaf 20.00 uur Bonaken of Hartenjagen.
 
Gemeentelijk kunstgrastoernooi voor JO13-elftallen

Zaterdag 12 januari is er voor alle JO13-elftallen  (oud D-elftal)  van de gemeente Tubbergen het gemeentelijk kunstgrastoernooi.
Ook in Reutum op de Kottenbrei met een op zaterdag door de verbouwing beperkt toegankelijke kantine wordt er één van de diverse toernooien gespeeld.
Reutum J013-1 speelt op de Kottenbrei haar toernooi met als tegenstander Stevo J013-1, TVC 28 JO13-1, MVV’29 JO13-1 en De Tukkers JO13-1.
Mooie tegenstanders dus voor het kampioensteam van de najaarsreeks.
De aanvang is 9.00 uur.
 
Snertloop 2018
Zondag 13 januari is de jaarlijkse snertloop van vv Reutum.
Jammer genoeg na meer dan 30 jaar ( Hardlopen met name op de 10 km was er bijna geen belangstelling) zijn er dit jaar alleen maar twee wandelroutes
door de pr commissie uitgezet.
Er kan gewandeld in de volgende afstanden: 5 of 10 km.
Start voor de wandelaars die de 10 kilometer willen lopen is 9.00 uur.
De wandelaars die de 5 kilometer willen lopen starten om 10.00 uur.
De actieve senioren leden en de JO19 spelers hebben bericht gehad via de elftalleiding over deze traditionele activiteit.
Ook wandelaars/lopers buiten de vereniging om zijn van harte welkom.
Kosten hiervoor zijn € 2,50 waarvoor u na de tijd een heerlijk bord snert krijgt.
Gemeentelijke zaalvoetbaltoernooien- Kunstgrastoernooi
Gemeentelijke zaalvoetbaltoernooien- Kunstgrastoernooi

In het nieuwe sportcentrum De Vlaskoel in Tubbergen werd 26 december het Midwinterfutsaltoernooi gehouden. Reutum 1 maakte een matte indruk, in dit door SV Vasse goed georganiseerde toernooi, en verloor alle drie wedstrijden.

De uitslagen van de wedstrijden van Reutum 1:
Reutum 1 - De Tukkers 1 ----0-1
Stevo 1 - vv Reutum 1 ----4-1
Reutum 1 - MVV'29----5-0

TVC 29 1 won het toernooi door met 6-2 MVV'29 te verslaan. SV Vasse werd 3e en Stevo 4e.

Voor de finale werd de Zilveren Schoen uitgereikt. De Zilveren Schoen is een door de Rabobank beschikbaar gestelde sportiviteitsprijs voor de voetbalvereniging met de beste resultaten en de minste kaarten in het afgelopen seizoen. Net als vorig jaar werd Fleringen winnaar, Reutum werd derde. Jeugdtoernooien

In de kerstvakantie worden traditioneel de gemeentelijke zaaltoernooien gespeeld door de verschillende voetbalverenigingen in Tubbergen. Jeugdtoernooien

Vrijdag 28 December:
Gemeentelijk JO19-1 zaaltoernooi
aanvang 18.00 uur - 22.00 uur
Sporthal: de Ransuil te Geesteren, Organisatie VMC

Vrijdag 28 december:
Gemeentelijk JO17 zaaltoernooi
aanvang 18.00 uur - 22.00 uur
Sporthal De Danne te Albergen, Organisatie Fleringen

Vrijdag 28 December:
Gemeentelijk JO15 zaaltoernooi
aanvang 11.00 uur - 15.00 uur
Sporthal De Vlaskoel Tubbergen, Organisatie MVV'29

Vrijdag 28 December
Gemeentelijk (E) JO11 zaaltoernooi
aanvang 16.00 uur - 20.00 uur
Sporthal De Vlaskoel te Tubbergen, Organisatie Langeveen

Zaterdag 12 januari:
Gemeentelijk kunstgrastoernooi voor JO13 van de gemeente Tubbergen.

In Reutum spelen de volgende teams: De Tukkers JO13-1, Stevo JO13-1, TVC 28 JO13-1, MVV'29 JO13-1, Reutum JO13-1

De diverse programma's (ook voor het Jeugdfederatietoernooi) worden door de Jeugdcommissie via de diverse apps verspreid.

Columm: Onze jacht gaat door

Jan Dirk van der Zee is directeur amateurvoetbal KNVB. In zijn wekelijkse column bericht Jan Dirk over alle wat voetbal mooi maakt (en soms lastig) en geeft hij zijn kijk op het voetbal en het verenigingsleven.

In Nederland trainen we onze kinderen om stil te zitten,’ concludeerde Art Langeler tijdens de bondsvergadering afgelopen dinsdag. De directeur Voetbalontwikkeling van de KNVB sprak er over bewegingsarmoede en slechte motorische ontwikkeling van jongens en meisjes op de basisschool. In dat licht gaf hij een voorbeeld van zijn zoontje, dat het liefst de hele dag zou willen bewegen, maar gekluisterd wordt gehouden aan de stoel en het leslokaal.

Ook de bekende hoogleraar neuropsychologie Eric Scherder brak een lans voor meer beweging. Hij presenteerde een onderzoek van kinderen met obesitas, waaruit blijkt dat hun brein na een aantal maanden sport significant meer activiteit laat zien en verbindingen weet te leggen. Volgens de wetenschapper is het noodzakelijk voor een kind om ergens moeite voor te doen, voortdurend te worden uitgedaagd en te vernieuwen.

Het zijn woorden die als muziek in de oren zullen klinken van SP-Tweede Kamerlid Michiel van Nispen. Hij dient deze week een wetsvoorstel in om kinderen op de basisschool voortaan drie uur gymles van een vakleerkracht te geven. Als het voorstel wordt aangenomen, wat we met heel Nederland toch hopen, zijn het de eerste punten die worden gescoord om de jeugd meer te laten bewegen.

Toch moet er nog veel meer gebeuren. Zo is de voetbalbond een voorstander van beweging in de pauzes (en andere lesuren), naschools sporten in de schoolomgeving, samenwerkingen met sportverenigingen en het afschaffen van een algemeen cijfer voor gym. Dit laatste kan vervangen worden door punten die je kunt scoren voor allerlei onderdelen van de les lichamelijke oefening: van koprol tot touwklimmen, van apenkooi tot handstand en van afgooi tot slagbal. Het fysieke alfabet. Daarnaast is het belangrijk dat gemeenten en bedrijven buitenruimtes zo inrichten, dat het na schooltijd veel leuker wordt om buiten te spelen, dan op een beeldscherm te turen.

Hard nodig.

Want welke voetbaltrainer je ook spreekt, niemand zal ontkennen dat de bewegingsarmoede in Nederland zijn tol begint te eisen. Hardlopen, springen, sprinten, vallen en weer opstaan… voor een snel groter wordende groep kinderen wordt dit problematisch. Trainers in het jeugdvoetbal concentreren zich daarom steeds vaker op het aanleren van basisvaardigheden, voordat er überhaupt een bal wordt aangeraakt.

Een groter contrast tussen de sessie bij de bondsvergadering over bewegingsarmoede en de loting van het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk, was niet mogelijk. In de Parijse theaterzaal werd afgelopen zaterdag duidelijk dat het voetbal voor vrouwen de sterrenstatus heeft bereikt. Een wereld van verschil met mijn eerste kennismaking met de sport, nu vier jaar geleden in Canada op het WK.  Ga maar na: voor het eerst in de geschiedenis heeft een vrouw de Gouden Bal voor beste voetbalster van Europa gewonnen, de UEFA gaat miljoenen investeren in het vrouwenvoetbal, de FIFA heeft het prijzengeld substantieel verhoogd voor het komende WK, clubs krijgen geld voor spelers die ze afstaan, er komt een uitzwaaiwedstrijd in een groot stadion in Nederland en we hebben duizenden fans die mee willen naar Frankrijk.

‘Onze jacht gaat door,’ klonk het vastberaden na de loting. Bij de OranjeLeeuwinnen is de drang om wereldkampioen te worden groot. Dat zal de kersverse bondsridders - Foppe de Haan en Bert van Lingen (die op de bondsvergadering tot de adelstand van de KNVB werden verheven) met trots vervullen. Zij geloven in de beweging die voetbal heet en doen er nog elke dag alles aan om volwassenen, maar vooral kinderen van het spel te laten genieten.

Hulde.

Bron: KNVB .nl

Programma - Afgelastingen - Uitslagen - 8-9 december 2018

Reutum in t Licht inspireert Reutum 1 tot een zevenklapper bij LSV in Lonneker.
Na een 0-1 russtand werd het direct na rust al 0-4,  waarna het team van Michael Dikken uitliep naar een mooie en onverwachte 0-7. Scheidsrechter de Lang uit Zwolle die uitstekend floot  had geen kaarten nodig in dit sportieve duel.

Reutum JO13 won vorige week haar wedstrijd tegen HHC JO13-3 met 5-1 en zag later op de dag concurrent Langeveen verliezen en is dus al kampioen.
Voor de meeste spelers van dit team het 4e kampioenschap in 3 seizoenen.
Daar kan menig seniorspeler over dromen.
Helaas was de uitwedstrijd 8 december tegen VMC J013-1 afgelast, maar het kampioenschap werd
wel gevierd met de traditionele rondrit.

Voor JO12-1 wordt het kampioenschap waarschijnlijk pas beslist in januari 2019, want zij hebben nog maar 7 van de 11 wedstrijden gespeeld.
JO-10 won haar laatste competitiwedtrijd tegen Oranje Nassau JO10-2 met 13-0 en is dus ongeslagen
gebleven in de competitie.

Reutum 2 sleepte vanmorgen tegen Bornerbroek 2  een punt binnen, het werd een verdiende 1-1.

UItslagen zaterdag 8 december 2018     
Oranje Nassau JO19-2 - Reutum JO19-1---- 4-2
Reutum JO15-1 - Victoria '28 JO15-5G ----5-4
Reutum JO12-1 - Vogido JO12-3 ----19-1
Reutum JO11-1 - DTC '07 JO11-1 ----3-6
Reutum JO10-1G - Oranje Nassau JO10-2 ----13-0
Reutum JO9-1 - DSVD JO9-1 ----2-8
Stevo JO8-2G - Reutum JO8-1G ---- 3-1
Reutum MO11-1 - Luctor Et Emergo MO11-2 ----2-2
Afgelast zaterdag 8 december 2018
Dos'37 JO17-2G  - Reutum JO17-1---- afgelast
VMC J013-1G - Reutum JO13-1G ----afgelast
Uitslagen zondag 9 december 2018     
LSV 1 - Reutum 1 ----0-7
Bornerbroek 2 - Reutum 2 ----1-1
UD W. 7 - Reutum 3 ----1-2
Reutum VE1 - Rigtersbleek VE1 ---4-2
Reutum VR1 - Manderveen VR1 ----3-2

Derde Klasse A    
Uitslag zaterdag 8 december 2018    
Avanti W. 1 - Eilermark 1 ---- 0-1
Uitslagen zondag 9 december 2018   
LSV 1 - Reutum 1 ----0-7
Losser 1 - Twenthe 1   ----2-6 
Reunie 1 - Tukkers De 1   ----2-3
Victoria '28 1 - Sportlust Glanerbrug 1----1-6
WVV '34 1 - Saasveldia 1    ----0-1
Afgelast:
DSVD 1 - NEO 1 ---- afgelast

 

Reutum 2 wint derby tegen Vasse 2

Zondagmorgen 2 december stond er voor Reutum 2 een thuisduel op het programma. Onze buren uit Vasse waren de tegenstander onder leiding van de heer Hesselink uit Ootmarsum.
Onder het genot van een frisse regenbui werd er om half 10 afgetrapt.
Reutum begon prima aan de wedstrijd en had alles aardig onder controle. Welgeteld 1 doelpoging voor Vasse deze eerste helft waarbij Reutum enkele goede mogelijkheden kreeg. Casper Kuipers kreeg twee goede mogelijkheden maar het was aanvoerder Jeffrey Lammerink die de score opende, uit een scrimmage kwam de bal voor de voet van Jeffrey en deze schoot via binnenkant paal binnen.
Ruststand 1-0.
De tweede helft zag je dat Reutum de grip op de wedstrijd verloor. Vasse kwam beter in het spel en kreeg ook een aantal goede mogelijkheden. Bas Lansink redde goed op een schot waarna Marcel Kamphuis een doelpunt voorkwam.
Een afgeslagen hoekschop werd door Vasse op de paal gemikt en hierbij kwam Reutum goed weg.
Roel Booyink kwam in de ploeg voor Casper Kuipers en deze wissel werd beloond door een fraai doelpunt van Roel. Een lange bal werd over de keeper gewipt en vloog heerlijk binnen. 2-0 en de wedstrijd was gespeeld. Niet veel later was het hands in het strafschopgebied van Vasse en de strafschop werd door Mart Lammerink onberispelijk binnen geschoten. Het was geen makkelijke wedstrijd maar opnieuw drie punten voor de het elftal van trainers Rob,Raymond en Dennis.
Nog een uitduel staat op het programma voor de kerst en wel uit bij Bornerbroek 2.
Supporters tot dan!